Радан Кънев: Корупцията се преборва с прозрачност

9067
Радан Кънев: Корупцията се преборва с прозрачност
Снимка: БГНЕС

Търсят кандидати, които ще участват в конкурси за нотариуси. Тази далавера я върти Радан Кънев – ти ми даваш пари, за да спечелиш конкурса. Така измамници са замесили името на съпредеседателя на Реформаторския блок Радан Кънев в схема с уреждане на изпити за нотариуси. Вчера той подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по случая.

По думите на лидера на ДСБ информацията я е получил от два независими източника, а след като я е обявил вчера, депутат от опозицията го потърсил и също му казал, че имал данни за такава схема. Не искам да говоря за какви суми става въпрос – затова казах за над 200 хил. лева, но е ясно, че при такова плащане бъдещите нотариуси могат да си върнат „вложението” само с измами, категоричен е Кънев.

Радан Кънев намесен в търговия с влияние в съдебната ни система

Във Варна лица, свързани с политиката на града разпространяват информация, че участвам в манипулирането на бъдещи конкурси за частни ...

Подадох на практика сигнал срещу себе си – чувам, че съм корумпиран и искам да дам пример, посочи депутатът в сутрешния блок на Нова телевизия.

Операция „Червеи”

На въпрос дали о.з. генерал Атанас Атанасов е претърпял крах с твърденията си, че операцията е била за подслушване на протестиращи срещу кабинета „Орешарски”, Радан Кънев пожела да не коментира. Не ме питайте за секретни въпроси – коментирам само когато излязат данни от съотвените органи – например Вътрешната комисия на парламента, поясни тъмносиният политик. Много е рано да говорим каква е била реалната и каква тайната цел на операция „Червеи”, смята Кънев. Налице обаче е тежко нарушение, каза той и не коментира конкретна информация, че шефът на СГС Владимира Янева е издала разрешение за ползване на СРС по операцията за по-дълъг срок, отколкото го позволява закона.

Политическата ситуация

Масови проверки на нотариуси

Нотариалната камара извършва в момента масови проверки. Проверени са вече 300 нотариални кантори, като са установени 10 случая на наруш...

От страна на БСП, а и Волен Сидеров има всяване на страх в обществото с бъдеща война в Украйна, което е почти престъпно поведение. България подкрепя с всички сили усилията на Ангела Меркел и Франсоа Оланд за мирно споразумение, каза Кънев.

Откровена лъжа е да се твърди, че се взима и нов заем от правителството. Това не е нов заем, а разписана мярка и в Закона за държавния бюджет, подчерта тъмносиният лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика