Радан Кънев твърди, че излязъл от политиката по-беден, отколкото влязъл в нея

3941
Радан Кънев твърди, че излязъл от политиката по-беден, отколкото влязъл в нея
Снимка: БГНЕС

„Декларирал съм всичките си имоти. Нямам нищо, придобито след 2007 г., когато влязох в политиката. Имам половин апартамент заедно с брат ми, купен преди години с наследство от баща ми, както и един апартамент, купен заедно със съпругата ми, който още изплащам. Нямам тераси, мезонети, нито сделка, която да е на данъчна оценка. Всичко, което съм подписал, е на реална цена”. Това заяви водачът на евролистата на „Демократична България” Радан Кънев пред bTV във връзка с „Апартаментгейт”.

По думите му „Демократична България” не участва в тази компроматна кампания между БСП и ГЕРБ, които „буквално се замерват с компромати”.

Радан Кънев: "Патриотите" явно са партньори на Борисов не само в управлението

Водачът на листата за европейските избори на "Демократична България" Радан Кънев отправи обвинение към "Обединени патриоти", че правят ...

„При нас има два вида хора – едните, които не са били във властта, и другите, които сме били в нея и сме излезли по-бедни, отколкото сме влезли. Поради тази причина не могат да ни хванат в тази гнусотия, която се случва в момента”, коментира Кънев.

Правосъдието – родното и европейското

"Българските граждани чакат правосъдие от Европа. Хората имат прекомерни очаквания от европейската прокуратура и се надяват, че тя ще може да разследва всичко в България, което не е точно така”, заяви още Радан Кънев.

Според него темата за европейското правосъдие е може би най-важната за процеса на консолидация, за единственото и силата на Европейския съюз.

„Който и да отиде в Брюксел като евродепутат, ако иска да отговори на очакванията на българите, трябва активно и неуморно да работи за това да има по-силно европейско правосъдие. Без съмнение това ще е моята роля в Европарламента”, каза Кънев.

Десницата има толкова много прошка да иска, че и 100 години няма да ѝ стигнат

Това заяви бившият лидер на ДСБ и настоящ неин зам.-председател Радан Кънев пред БНТ. И добави - "ако някой си прави сметката, че може ...

„Търсят се всички възможни начини да се изхитрее и българските евродепутати защитават хитреенето. Ще имаме много да работим за това да променим ганьовския стил на правене на политика”, допълни той.

Сделката за „ЧЕЗ България” – неизвестните

„ВТБ е ключовият играч на трите мегаскандала в последните 10 г. – КТБ, БТК и „Булгартабак”. Това очевидно е банка, която в българския бизнес играе една сенчеста игра”, на мнение е Радан Кънев.

По думите му „Еврохолд” очевидно няма опит.

„Цялата държава скочи срещу Гинка Върбакова, която все пак е в енергетиката, а „Еврохолд” няма нищо общо с нея. Защо никой не скочи?”, попита Радан Кънев.

Петър Москов създава нова партия, ще се казва КОД

Бившият министър на здравеопазването Петър Москов създава нова дясна партия - "Консервативно обединение на десницата" (КОД), предаде Кл...

Контролът върху съдебната система

„Целият закон за КПКОНПИ е упражнение по излишна бюрокрация. Трябва да има закон, но да създаваме допълнителни бюрократични структури, които да вършат работата на НАП и прокуратурата, е излишно. Дали доходите отговарят на имуществото е работа на НАП и там работят истинските професионалисти. Дали има извършено корупционно престъпление е работа на прокуратурата. КПКОНПИ се превърна в една структура за тормоз на бизнеса - за съжаление поредната”, смята Радан Кънев.

„Настроенията сред малкия и средния бизнес към властта са унищожителни - усещането за ежедневен рекет, за тотален тормоз и опит партийното да замести администрацията и да се извършва рекет върху бизнеса. Моята задача е да не допусна този гняв да прелее гласове на антиевропейската БСП”, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика