Радев призова Борисов и министрите да "запазят мълчание" за новите изтребители

4823
Радев призова Борисов и министрите да "запазят мълчание" за новите изтребители
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно.

"В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети.

Държа на нови изтребители, за да могат летците, когато им свалят найлона от седалките, да знаят, че няма да са пушечно месо

Аз държа да са нови (изтребителите - бел. ред.), за да може, когато му свалят найлона от седалките, да знаят, че ще карат нещо сигурно,...

"Да покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки", заяви държавният глава.

Според военния министър Красимир Каракачанов до края на годината се очаква да има сключен договор.

Той и държавният глава участваха в отбелязването на празника на авиацията пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание.

Радев поздрави летците за празника им и им пожела вяра и по-добро бъдеще, в което ще могат да разгърнат способностите си. Защото ВВС са извор и школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство, посочи той.

Борисов иска, ако стане война, армията ни да има най-модерните изтребители

„Държа самолетите да са нови. Когато свалят найлона от седалките, ще карат нещо добро и няма да са пушечно месо“. Това заяв...

Премиерът Бойко Борисов постави наскоро условие изтребителите да са нови, а не втора ръка, а военният министър Каракачанов обяви, че такива са и настроенията в армията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика