Радомир Чолаков знае какво е разпилял Румен Радев

10101
Радомир Чолаков знае какво е разпилял Румен Радев
Снимка: БГНЕС

"Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма да има нужда от представяне, т.е. това ще бъде силен човек и много ярка публична фигура". Това заяви в предаването "Неделя" 150 по БНР депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. 

Той уточни, че бъдещият президент на България трябва да бъде човек, който да събира, а не да разпилява. "Президентът Радев не знам какво ще остави, знам какво разпиля", категоричен бе Чолаков. 

ГЕРБ ще признае за полицейското насилие като приеме общата декларация на партиите в парламента

За пореден ден депутатът от ГЕРБ- СДС Радомир Чолаков участва в медийно интервю за да представи позицията на партията за кадрите с поли...

Според него  ГЕРБ събират и са "държавническа котва" и в 46-ото Народно събрание. "ГЕРБ пазеше България - от мигрантска криза, от финансови кризи. Държавата беше съхранена и предадена на 4-ти април на президента Румен Радев в добро състояние. Сега виждаме, че държавата се разпада по сектори", посочи депутатът.  

Чолаков сподели, че в кулоарите на парламента е говорил с много депутати от други парламентарни групи, които са изказали съжаление, че не са направили коалиция с ГЕРБ. "Разумно правителство не го виждам без участието на ГЕРБ", заяви той.  

"Виждаме много примери, в които тези, които слагаха много високо моралната летва пред ГЕРБ, не могат да я прескочат сами", заяви той.  

Чолаков уточни, че ГЕРБ ще настояват да получат отговор дали ще се броят разписките от машините за гласуване.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира приетата от парламента актуализация на бюджета, като заяви, че най-важният въпрос, който трябва да бъде задаван е колко ще бъде дефицитът на държавата в края на годината.

Радомир Чолаков: Схемата на Радев и Трифонов ще излезе наяве

Без ГЕРБ не може да бъде съставено отговорно правителство. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков в интервю за предаването "Недел...

"Ние предупреждавахме, че когато започне революция, идват мародерите. Тази актуализация беше вкарана под благовидното желание да се помогне на пенсионерите. Но покрай това, се вкараха и много други неща. Примерно за рекламна кампания за ваксинацията в медиите бяха предвидени 10 млн. лева. Нали разбирате какво е да похарчиш 10 млн. лева за медии в следващите 3 месеца. Слава богу тези 10 млн. лева бяха спрени с гласуване в пленарна зала. Служебното правителство беше поискало тези 10 млн. лева, а партиите го спряха", обясни Чолаков, като изказа мнение, че актуализацията се случва преди предизборната кампания за президентските и парламентарни избори.

Темата за промените в закони, свързани със съдебна реформа (преместване на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор към Министерството на правосъдието - б.р.), Радомир Чолаков обобщи с израза: "Искаме да направим нещо мръсно на Иван Гешев" и добави:

"Направете му нещо лошо на Гешев, но това е дребнаво, защото цялата тази съдебна реформа, за която говореха протестните партии, ще се изрази в това, че няма да махнем Гешев, а ще му вземем шофьора. Аз ще го подкрепя това с ясното съзнание, че нищо няма да произтече от това и с неприятно чувство, че могат да бъдат осветлени свидетели. Ако има такова нещо, то е ужасно", коментира Радомир Чолаков. 

Във връзка с откритите от МРРБ нарушения при строителството на АМ "Хемус" Чолаков коментира, че най-жалкото е, че строителството на магистрала "Хемус" спря. Изчезнали са 500 млн. лева, които правителството на ГЕРБ е било заделило за тази работа, очевидно са отишли за нещо друго. Беше обещано на хората "Хемус" да бъде завършена през 2024 г."

Прочетете още по темата: Радомир Чолаков: Схемата на Радев и Трифонов ще излезе наяве

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика