Расате полудя от гняв - на нас не ни пуснаха клип с дете, а на ДПС пуснаха

28251
Расате полудя от гняв - на нас не ни пуснаха клип с дете, а на ДПС пуснаха
Снимка: БГНЕС

В момента окупацията ни продължава. Това заяви лидерът на „Българския национален съюз – нова демокрация” (БНС-НД) Боян Расате.

По думите му поддръжниците му са успели „да завземат” и трите етажа на сградата на ЦИК. Охраната е по-малко на брой от нас и затова успяхме – а сега всеки от нас може да излезе от сградата, но не може да се върне, обясни националистът.

Нахлулите в ЦИК не са напуснали сградата поне пет часа

Поне до 20 часа тази вечер 17-те младежи, които нахлуха в сградата на Народното събрание около 15.30 ч., не са я напуснали. Това съобща...

Вие знаете, че всяко едно участие в електронни медии струва стотици хиляди левове, продължи Расате в сутрешния блок на Нова телевизия. Тук и Виктор Николаев, и Анна Цолова заявиха, че това не е вярно. Расате разпалено продължи, като каза, че вчера множество медии не отразили акцията му в ЦИК, защото искали пари от медийните пакети за предизборна кампания.

Изключително ядосан съм от поведението на ЦИК, защото тя възпрепятства политическата ни кампания. ЦИК беше информирана още от първия ден, че електронният ни адрес, който ни е връзка с медиите, е блокиран. Сигнализирали сме, а ЦИК не си мръдна пръста – това е саботаж, заяви Расате. Освен това БНТ промени едностранно споразумението ни за безплатно участие по националната телевизия, както и платените участия. БНТ направи и платените участия  безплатни, но само за тези партии, които са взели поне 1% на евроизборите, обясни лидерът на БНС-НД.

Расате обясни и, че е имало цензура от БНТ и е спрян предизборен клип на партията му, на която малко момиченце тича с българското знаме със знак с кръстосани чук и меч върху него. Клипът беше променен, знакът беше махнат, но БНТ пак не ни пусна клипа – защото на клипа има дете с трикольор. Затова подготвихме сигнал, че клип на ДПС е пуснат, а в него има много деца, включително такива, които държат символи на ДПС – Лютви Местан пък прегръща едно от тях. По закон за предизборна агитация не могат да бъдат използвани деца.

На въпрос дали БНС-НД е над закона, Боян Расате отвърна, че не е над закона, но и ДПС не е над закона. Казусът е морален – целта е да има справедливост, завърши той.

Говорителят на ЦИК: С криминални не се срещаме

ЦИК не се среща с криминални елементи и не работи под натиск. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов,...

Междувременно Лютви Местан отрече, че в клипа на ДПС има агитация на детето, което той прегръща. Аз имам съгласието на родителите ѝ момичето да бъде заснето в нашия клип – познавам добре закона, добави той. Момиченцето не агитира, а е в кадър от предизборна среща на ДПС – добре е хора, които се занимават с политика, да схванат разликата, завърши лидерът на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика