Рашидов: Уморих се да гледам как се решават съдби във Facebook

4299
Рашидов: Уморих се да гледам как се решават съдби във Facebook
Снимка: БГНЕС

Уморих се да гледам как се решават съдби във Facebook. Това каза министърът на културата Вежди Рашидов в сутрешния блок на БНТ. "В социалната мрежа се решават съдби на правителства, паметници на културата, на музеи, скоро и на телевизиите ще се решават съдбата във Facebook", продължи да реди културният министър.

"Българският Лувър го кръстиха журналистите и вече се пазя от българските журналисти, за да не кръстят новия музей Пер Ла Шез (парижко гробище, където почиват много известни личности)", допълни гостът в студиото по повод неговия проект за музей на съвременното изкуство.

"КТБ е като един добре отгледан слон в зоопарк, хранен с хубава храна, но идват едни ловци и го гръмват."

"КТБ е като един добре отгледан слон в зоопарк, хранен с хубава храна, но идват едни ловци и го гръмват. Тигри, лъвове и чакали го изяж...

Той даде пример с прословутия музей "Прадо" в Мадрид, като каза, че в превод означава "ливада". "Трябва да направим така, че хората да бъдат душевно богати. За мен най-ценното е българската култура", каза още той.

"За КТБ няма да говорим, казах каквото трябваше", добави Рашидов. Той призова журналистите да разследват източването на Корпоративна търговска банка. "Аз си качих парите в интернет и много хора се забавляваха на мой гръб", допълни той. "Започнах на стари години да препрочитам детски книги. "Медената питка" е най-поучителната книга за политиците и Пипи Дългото чорапче също я препоръчвам", допълни Рашидов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика