Решаваме бежанската криза с план "Б" - какво е план "Б"?

4495
Решаваме бежанската криза с план "Б" - какво е план "Б"?
Снимка: Gettyimages.com

И в Европа се умориха. Така общинският съветник в София Карлос Контрера оправда нападението в полския град Бидгошч над шестима български и турски студенти, защото са заговорили на турски език в градския транспорт.

За да не се случва това, трябва да премахнем първопричината. Трябва да бъде активиран прословутия план "Б" на Европа за мигрантската криза, каза Контрера пред Нова телевизия, без да влиза в детайли какво представлява този план и по какъв начин ще реши проблемите, идващи с бежанската вълна. И не пожела "да генерализира" от един изолиран случай. Какво е вашето отношение към англичаните в Банско или Слънчев бряг? Когато се търкаляш пиян по улицата, какво общо има – не е приятна гледка да ти нарушават обществения ред, обясни Контрера.

Борисов сравни управлението си с това на Великобритания и Италия, няма да търси мир с БСП за бежанците

Оставката на втория кабинет на Бойко Борисов не е популизъм и то в светлината на бежанската криза. Такова внушение направи самият Борис...

Айде в Куба, към Варадеро – така журналистът Тони Николов иронизира Контрера и го попита какво може да му се случи на някои места в България, ако говори на испански език. Някой може да реши да му фрасне юмрук, защото говори на чужд език, добави журналистът. Аз съм роден в България, баща ми е кубинец, но членството ми във ВМРО доказва какъв съм, беше тезата на Контрера. И поиска институциите да се задействат по отношение на мигрантите.

Очевидно институциите трябва да работят, но не може институциите да позволят на някого да удрят юмрук на друг, защото говори на чужд език, каза Николов. Не сте разбрали какво се случва – ако има обществен ред, това няма да се случва. Това в Полша е рефлекция на сбърканата имиграционна политика, заяви Контрера. Моментално той беше попитан какво му е мнението за плакатите във Великобритания, на които българите бяха изобразени като извънземни с три очи. Фарадж е недоразумение, отвърна Контрера за британския националист т.е. човек, който защитава сходни позиции от собствена, национална гледна точка, ако бъде сравнен с други националисти в други европейски държави.

Когато няма полиция, гражданите ще се справят със ситуациите сами, със самоохрана, беше тезата на Контрера. На въпрос какво прави ВМРО, което подкрепяше досегашното правителство, Контрера отговори, че били предлагани мерки на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Като изградите стена, ще решите всички проблеми на България ли – на този въпрос Контрера отговори, че това е един елемент от решението и едно било да си хвърлиш паспорта в Турция и да твърдиш, че си сириец, а генофондът ти да е от Афганистан. Опитвам се да разбера от всяка една страна кого да изгоним, за да настъпи спокойствие, репликира Тони Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика