Румен Петков: Не зная с какво мога да бъда полезен по случая с Мишо Бирата

14041
Румен Петков: Не зная с какво мога да бъда полезен по случая с Мишо Бирата
Снимка: БГНЕС

Нямам обяснение на какво се базира интересът към мен и с какво мога да бъда полезен по случая с Михаил Михов-Мишо Бирата. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков по повод изявленията на депутатите от парламентарната анкетна комисия за необходимостта по случая да бъдат разпитани той и президентът Георги Първанов.

Петков обясни, че е познавал покойният бизнесмен от постовете, които той е заемал като президент на баскетболния клуб във Варна и след това на федерацията.

Според него въпросите, свързани с новия тласък на ядрените амбиции на България трябва да бъдат разделени на две: такива, адресирани към Народното събрание и на първо място - към ПГ на Коалиция за България, и второ - към правителството, специално министър Драгомир Стойнев.

„В приетата през 2011 г. от НС Енергийна стратегия е записано, че „ще отстояваме позицията за изграждане на 2000 мегавата нови мощности". Това правителство трябва да спазва нормативната уредба, включително да изпълнява парламентарните решения, заяви пред bTV Петков.

Един от възможните прочити на действията на министър Стойнев е търсене на изпълнение на тази стратегия. В другия възможен прочит се съдържат поредица въпроси към НС. Първият, главен, изключителен ангажимент на БСП бе за възстановяване строителството на „Белене", а сега се стига дотам, че „Атака" внася в НС предложение за премахване на мораториума за изграждане на „Белене", а КБ и БСП си мълчат", коментира бившият вътрешен министър.

 

Защо няма и думичка за тръжна процедура за реактора за АЕЦ "Козлодуй", пита Петков

Фактът, че при доставката на оборудване за 7-ми блок на ЕЦ „Козлодуй” не се говори за тръжна процедура е повече от притесни...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика