Румен Петков представи целта на АБВ на местните избори

5212
Румен Петков представи целта на АБВ на местните избори
Снимка: БГНЕС

Румен Петков изрази благодарност към всички, които са приели номинациите на АБВ за кметове, защото ще се озоват в „тройното менгеме на ГЕРБ, БСП и ДПС”, затова човек трябвало да има „сърце и воля”. Партията на Първанов е номинирала общо 144 души за кметове, а 87 от тях вече са одобрени на ръководно ниво на партията.

В ефира на БНТ Петков посочи поименно, смятаните от АБВ за безспорно доказали се кандидатури – Людмил Веселинов в Попово, Георги Димитров в Карнобат, Васил Едрев в Айтос, Наско Кузов в Девня.

Калфин не може да гарантира, че няма "да се счупи стомната"

В АБВ имаме много критики към коалиционните си партньори. Ние смятаме, че в това споразумение има механизъм, според който най-важните т...

Той  допълни още, че има места, на които водят успешни разговори за общи действия с БСП, като Видин и Враца, но такива уговорки се правят и със земеделците от „Александър Стамболийски” и „Земеделски народен съюз”, и с Реформаторския блок, и с Патриотичния фронт и дори с ГЕРБ.

Целта на предстоящите местни избори за АБВ е да удвои електоралния си резултат от миналия парламентарен вот, уточни още бившият вътрешен министър.

Относно незаконни автомобилни гонки Петков изрази следното мнение: „Трябва да бъде осигурен бюджет на МВР и областните управители заедно с местните структури на полицията да установят къде са терените за незаконните гонки и да заловят на място нарушителите.”

Той е категоричен, че местните власти са наясно кой къде и кога прави гонки, но е необходима организация на работата, за да се постигне резултат, както и отпускане на допълнителни средства, защото в някои управления полицаите „купуват тонери и химикалки с пари от джоба си, а средствата за бензин стигат за 5 километра”.

Как реагираха в АБВ на намеренията на лидера си?

Президентът в периода 2002-2012 г. и лидер на АБВ Георги Първнов "хвърли бомба" тази сутрин, заявявайки, че ще постави на дневен ред ос...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика