Румен Петков: Случилото се в Лясковец е катастрофа и абсурд

23295
Румен Петков: Случилото се в Лясковец е катастрофа и абсурд
Снимка: БГНЕС

Случилото се в Лясковец е катастрофа и абсурд. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков. "Не може от 2010 година да разполагаш с информация, че този мъж е болен, че има оръжие и заплашва деца и днес да обясняваш, че той се бил барикадирал с въоръжение вкъщи", коментира един от създателите на гражданска инициатива АБВ във връзка с операцията в Лясковец.

Според Румен Петков, министърът на вътрешните работи е отговорен за ситуацията в Лясковец, при която беше прострелян смъртоносно в шията служител на СОБТ. "Ние сме много силни да искаме оставки, каза пред "Фокус" Петков. - Най-исканото нещо в България са оставките. Разбира се, и най-рядко даваното. Казвам го като човек, който по собствено убеждение се е оттеглил от Министерството на вътрешните работи. Отговорността се носи от министъра на вътрешните работи, но тук е много важно да се осъзнаят другите три проблема, които аз вече откроявам от 3-4 години".

Румен Петков: АБВ може и да стане партия, в момента ни подслушват

При това решение на БСП нищо чудно АБВ да се превърне в партия. Това заяви бившият вътрешен министър и бивш червен депутат Румен Петков...

Бившият министър на вътрешните работи добави, че е напълно нормално в такива ситуации да се надигне остро недоволство от страна на политическите сили срещу управляващите. "Естествено е да изригне остро недоволство и да има негативната емоция, обясни той. - Аз мисля, че тя е вреден съветник – още по-малко в случая трябва да се спекулира с тази и институционална и човешка драма".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика