Селски кмет от Исперих се отрече от ДПС, предрича, че и други ще го последват

6976
Селски кмет от Исперих се отрече от ДПС, предрича, че и други ще го последват
Снимка: БГНЕС

Кметът на едно от най-големите села в община Исперих - Тодорово, обяви в декларация, че се отказва от партийната си принадлежност към ДПС и става независим кмет.

Рейхан Шериф е четвърти мандат кмет на населеното място с близо 800 жители според последното преброяване от 2011 г. само 4 от селата в Исперихско имат по-голямо население.

Въпреки това обаче за 13 години общински кмет не е стъпвал в Тодорово, не се обръща внимание от общинската управа на проблемите на жителите на селото, оплака се Шериф.

Сред наложителните дейности са ремонт на физкултурния салон на местното училище и на кметството. Настоящият кмет - независимият Бейсим Руфад - лично посети селото и се ангажира до края на мандата му тези ремонти да се случат, разказа Рейхан Шериф. Съобразявайки се с желанието на местните жители Руфад не позволил да бъде закрито и училището в селото.

„Това за пореден път доказва, че управлението на Бейсим Руфад, избран като независим кмет с подкрепата на народния представител Гюнай Хюсмен, е отворено към хората и в услуга на техните интереси и нужди, което аз адмирирам", заяви кметът на Тодорово.

Рейхан Шериф призна, че остава симпатизант на ДПС, но изрази разочарованието си от местното партийно ръководство, което не се съобразявало с дадените по време на избори обещания.

В последната отчетно-изборна кампания Шериф единствен от колегите си кметове не бил включен в Общинския и Областния съвет на ДПС, което също довело до разочарование и обида у дългогодишния партиен и управленски кадър на ДПС, предаде Дарик.

Бившият депутат от ДПС Гюнай Сефер с втора осъдителна присъда

В рамките на два месеца бившият депутат от Силистренския избирателен район от групата на ДПС Гюнай Сефер получи втора осъдителна присъд...

Повечето от колегите ми - кметове на исперихски села от ДПС, които повтарят мандата си, също са недоволни, но вероятно ги е страх да обявят това, заяви още Рейхан Шериф.

Има такава тенденция, ще има и други кметове, които ще се откажат от партийната си принадлежност към ДПС, прогнозира заместник-кметът на Исперих Айджан Бейтула.

Тя припомни, че новата местна управа стъпка по стъпка работи по изпълнение на обещанията си, в момента се подготвят проектите за улични ремонти в Йонково, Лудогорци и Свещари, за които правителството отпусна 1,5 млн. лв., а самите ремонти ще започнат през лятото.

15 бяха до днес селските кметове от ДПС в община Исперих, а 7 - от партия „Обединена България".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика