Шишков: Прокуратурата е поискала вземането на ядки в участъци от "Хемус"

5041
Шишков: Прокуратурата е поискала вземането на ядки в участъци от "Хемус"
Снимка: МРРБ

Министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков обяви, че Прокуратурата е поискала вземането на ядки в участъци от автомагистрала "Хемус", стана ясно от участието му в предаването „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, съобщиха от МРРБ. 

Той уточни, че става въпрос за участъка от 2000 кв. м от София до Яна, което по думите му означава, че проби са взимани през 250-260 метра. Шишков оповести, че процесът е започнал, а резултатите ще бъдат оповестени след изборите. ОЩЕ: Институтът за пътна безопасност дава Иван Шишков на главния прокурор

„Най-вероятно тези, които ме упрекваха, че съм взел случайни ядки, ще се наложи да ми се извиняват след изборите. Нямам притеснения за критиките от пътните експерти, а за състоянието на пътищата и че това, което проверките са показали към момента, ще продължава да се потвърждава“, подчерта той. Шишков допълни, че атаките към него са политически, а не експертни. ОЩЕ: Богдан Милчев обвини Шишков в корупция, знаел за негова среща с Велико Желев (ВИДЕО)

Министърът се похвали и че до Великден ще бъдат пуснати 34 км магистрали."От миналото лято, когато служебният кабинет встъпи в длъжност, до Великден ще пуснем нови 34 км магистрали. Вече са пуснати за движение 16,5 км от автомагистрала „Хемус“ и 3 км от автомагистрала „Струма“. За Великден ще бъдат отворени за движение още около 14 км – 6-7 км от автомагистрала „Европа“ преди Калотина, както и 7,5 км от скоростния път Ботевград – Мездра с обхода на Новачене. Възможно е и пускането на обхода на Бургас", коментира още той.

Стана ясно, че в напреднала фаза са разговорите за пети и шести участък на автомагистрала „Хемус“. "Водят се преговори, така че взетите аванси да бъдат изработени по старите цени", каза още министър Шишков. "Освен поддръжката на пътищата, задачата, която си поставих, е да можем да развием магистралите – като довършване на възможното започнало строителство и невидимата част – одобряването на подробни устройствени планове, защото бъдещото развитие на аутобаните започва именно с тях. В рамките на мандата на служебния кабинет, за 7 – 8 месеца като регионален министър успях да одобря подробни устройствени планове за 100 км магистрала, каза още арх. Шишков. ОЩЕ: Арх. Иван Шишков: Влязохме във финансовия капан на строителната илюзия за автомагистрала "Хемус"

Министърът обърна внимание, че е важно укрепването на свличащата на автомагистрала „Струма“, за да може да се облекчи движението през лятото. "Успяхме да направим така, че да имаме проект за укрепване на свлачището преди тунел „Железница“ в посока София – Кулата и да издам строителни книжа. От вчера строителят влезе в свлачището, така че да започне да го укрепва и да имаме магистрала в тази част. Поетият от него ангажимент е до средата на лятото да завърши първия етап от укрепването и движението да бъде пуснато в едната посока – от Гърция към София", коментира арх. Шишков. Стана ясно още, че в напреднала фаза са преговорите за сключване на договор за скенер, който да извърши пълна проверка на Северната скоростна тангента. 

Министър Шишков засегна темата за тол таксите и припомни, че тяхното повишаване е било отложено, за да се направи финансов алгоритъм, чрез който не само да се събират необходимите средства в държавния бюджет, но това да става по по-справедлив начин, така че да бъдат облекчени българските превозвачи, изминаващи повече километри. ОЩЕ: Отлагат вдигането на тол таксите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика