Сидеров поиска журналистите да си декларират имуществото

12147
Сидеров поиска журналистите да си декларират имуществото
Снимка: БГНЕС

Ново десет – след като стана ясно, че животът на 42-рото Народно събрание вече е към своя края, „Атака” се разработи и започна да вкарва законопроекти. Националистите вече поискаха промяна на Изборния кодекс и вкарване на задължително гласуване плюс образователен ценз – основно образование, а сега Волен Сидеров и депутатите му искат журналистите в електронните сайтове и вестниците да декларират имуществото си.

Всъщност предложението на „Атака” касае промяна в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Националистите искат собствениците и служителите на електронните и печатните медии, електронните сайтове, социологическите агенции, ПР-агенциите и продуцентските къщи да декларират придобитото си имущество.

КОНПИ се захваща с имуществото на Бисеров

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ ще проверява цялото семейство на Христо Бисеров. Това заяви пред БНТ пре...

Според „Атака” това е задължително, тъй като било безспорно, че собствениците и служителите на гореизброените юридически лица оказват огромно влияние на обществено-политическите процеси в България. В медиите работят известни журналисти, а гражданите се интересуват от обстоятелства, свързани с тях. Говори се за огромни и неприлични по размер доходи и имущества на някои от тях и осветляването им ще бъде само от полза за спиране на спекулации, пишат в мотивите си за законовата промяна националистите. „Атака” в прав текст казва, че „е известно”, че собствениците на електронни и печатни медии и сайтове, социологически и ПР-агенции, както и продуцентски къщи „много често осъществяват нарушения на данъчното законодателство, свързани с пране на пари, търговия с влияние и редица корупционни практики”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика