Симеон Славчев ПП МИР: И тези избори се проведоха по герберски (ВИДЕО)

13167

Партия МИР е партията, която обединява моралните, инициативните и родолюбивите българи, тя не е партия за два дена или за два избора, каза Студио Actualno председателят на партия „Морал, инициативност, родолюбие“ (МИР) Симеон Славчев в отговор на въпрос защо пак не са попаднали в парламента. Партия МИР е дългосрочна и устойчива. Вървим стъпка по стъпка и смея да твърдя, че се превърнахме в една от най-инициативните и активни извънпарламентарно представени партии. Факт е, че наложихме машинното гласуване в страната. Така че съм убеден, че всичко това, което се случва в момента в държавата, и с преговорите, образно ще го кажа, налива вода в мелницата на партия МИР и съм силно убеден, че ще бъдем парламентарно представени на следващите избори.

Продължаваме промяната“(ПП) е един проект, който трябва да бъде устойчиво и дълбоко погледнат. Защото в дъното на този проект стои нарушаването на Конституцията на Република България от една страна. От друга страна видяхме страхотни манипулации на изборите. ПП МИР има доказателства за тези манипулации. Факт е, че в една от секциите 26 гласа за партия МИР дадени, на крайния протокол написани 1 глас. Ние предупредихме между другото за тази манипулация, която може да се случи. В секцията се гласуваше с машини.

Какво стана на практика в изборния процес, което обезмисли на практика машинния вот: Машинният протокол, който излиза от машината трябваше да бъде признат, така, както е записано в Изборния кодекс, от ЦИК. ЦИК даде едни указания към районните избирателни комисии, че те трябва да препишат машинния протокол ръчно. Всъщност там се извършваха волните или неволни грешки. И този протокол, за който ви казвам, има задраскано 26 гласа срещу партия МИР и прехвърлени към ПП. Ако се направи анализ на всички изборни секции в страната, ще се види, че резултатът е тотално изкривен.

Подадохме жалба, сезирахме и прокуратурата, и очакваме резултатите. Разочарованието на партия МИР е, че тези избори се проведоха по герберски. Тотална манипулация, дори социолозите бяха изненадани, тъй като и те си имат методология за изчисляване на гласовете, бяха изненадани, че разликата беше 5-10%, ако си спомняте, тя се обърна в последния момент. Така че силно се надявам, че следващите избори в страната ще бъдат проведени честно.

Тъй като чуваме, че от парламентарната трибуна Кирил Петков заявява, че прехъдът в България е свършил, когато едва ли не ПП са влезли в НС, ние от партия МИР имаме следната теза: Преходът в България ще свърши, когато се проведат честни избори. Машинният вот трябва да бъде изцяло машинен, не да се преписват на ръка протоколите, което обезмисля машинното гласуване.

В самото начало се заяви, че консултациите за правителство ще бъдат публични, но слагането на една камера не прави консултациите такива.

Самият подход на консултации беше сбъркан поне от наша гледна точка.

Партия МИР многократно е заявавала, че е добре на масата да се сложат националните приоритети, около които да се обединят всички партии в НС. Какво се получи в момента? По секторните политики се слагаха т.нар. слайдове, коментираха се определени теми – икономика, здравеопазване. Нищо конкретно не се чу. Като малки деца преговарящите се радваха, че имат около 90% съвпадения. Но тези 90% никой не ги видя.

По време на предизборната кампания партия МИР извади пет приоритета, които са важни за измеждане на строната от сегашната ситуация: Развитие на икономиката; излизане на България от демографската криза; да бъдат използвани всички природни дадености на България в сферите на транспорта, туризма, логистиката и селското стопанство; съдебна система и съдебна реформа; балансирана външна политика.

Какви са конкретните предложения на ПП МИР по отделните приоритети, ще разберете от видеоматериала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...