Симеонов пак забрави как си говореше с Марешки и обясни що е то "държавата помага на бизнеса"

4310
Симеонов пак забрави как си говореше с Марешки и обясни що е то "държавата помага на бизнеса"
Снимка: БГНЕС

Мисля, че няма нищо по-логично хората, които припознават патриоризма, да се обединят за предстоящите избори. Не виждам никаква изненада – старите, лични отношения, ако е имало някакви престрелки, то са били много малко. Даваме пример как с изолиране на лидерите се търси ново начало – призовавам Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Иванов да сторят същото. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Припомняме, че само преди 2 години Симеонов се обърна към Веселин Марешки по следния начин: "Господ е дал устата на глупака, за да яде, не да приказва". Лидерът на НФСб го стори, след като Марешки обеща да не е зам.-председател на парламента, докато Валери Симеонов също е такъв. "Българският парламент не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери. Ако толкова много си го харесват, да си го вземат обратно в Министерски съвет", коментира тогава Марешки, според който Симеонов "осквернява" зам.-председателското място. Сега обаче Симеонов обясни как това не пречило и било един вид новият морал в политиката.

Нинова опитва да обедини левите за вота, Мая Манолова остава извън коалицията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова води преговори за общо явяване на изборите на 11 юли с бивши съпартийци - Татяна Дончева, Георги Кадиев ...

Който е в политиката, трябва да е готов за кофи с помии и кал. Не става въпрос за управление, ние носим отговорността патриотичните каузи да са представени в парламента – 300 000 души ги подкрепят, продължи Симеонов след въпрос на Нова телевизия дали патриотичното обединение не на принципа на "леката жена", за влизане в управлението отново.

Не виждам защо трябваше да бъдат сменени всички областни управители, продължи Симеонов, според който служебното правителство прави заявка за мащабни реформи, а задачата му била само да подготви предсрочните избори. "За 2 месеца новите областни управители няма да научат къде са кабинетите на техните заместници", каза лидерът на НФСБ.

Президентът сега ли разбра за службите, след като толкова години работи с тях. „Може би има дефицит на добри новини, дефицит на разкрития”, предположи Симеонов, според който всеки ден трябвало да има някакво разкритие за предишното управление. Това обаче било „политическа балканска практика”, всеки го правел.

Докато не бъдат доказани, това са жълтини – така Симеонов коментира скандала "Илчовски". Но не отрече, че имало практика крупни бизнесмени да използват влиянието си, за да са „напред в бизнеса” – конкретно за доставката на плодове и мляко в училище. Година и половина усилия коствали на Симеонов да промени наредба специално за доставките на мляко, по думите му.Според него обаче, "България изостава в това отношение" – чужди посланици постоянно се месели и това не било приемане "в целия свят" са лобизъм. Белгийският посланик дойде в Бургас, пред Общинския съвет да настоява да се изгради вятърен парк. "Абсолютно, задължително" – това е мнението на Симеонов за държавната помощ за бизнеса. "Да се помага на всички, които извършват законен бизнес", добави той.

Лидерът на "Възраждане" вярва твърдо, че партията му ще влезе в парламента

Изборите бяха фалшифицирани. Подавали сме много пъти сигнали, но аз не вярвам в тази съдебна система с тези управляващи. Машинното глас...

Следващото управление на България ще е широка коалиция, смята Симеонов. И не пропусна да определи за "идиотски" промените в Изборния кодекс и се закани, че "ако трябва", пак ще е на границата, да спира "тези баби", които обръщали политиката в България - с тях ДПС и ДОСТ имали такива позиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът Главчев след отказа на Даниел Митов

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com