Симеонов: Ще приемем предложенията за нови министри

758
Симеонов: Ще приемем предложенията за нови министри
Снимка: БГНЕС

Отстраняването на тримата министри ще доведе до забавяне на решението на проблемите в секторите им, което не е в полза на изпълняването на програмата на правителството.

Това заяви в студиото на БНТ вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той допълни, че макар партията му да е против оставките на тримата министри Радев, Нанков и Московски, подадени заради тежката автобусна катастрофа край Своге, ще подкрепи предложенията за нови министри на техните постове.

Бъчварова не счита, че Борисов кадрува във властта, както смята Симеонов

Позицията на премиера Бойко Борисов е, че подадените след трагедията в Своге министерски оставки не се нуждаят от ново обсъждане, но ко...

„Смятаме, че за хора, към които не може да се отправи упрек професионално и морално отношение, не би трябвало да бъдат освобождавани с лека ръка. Тук имаме леко разминаване с министър-председателя, че в такъв случай трябва да се поема политическа отговорност“, каза Симеонов.

Отстраняването на тримата министри ще доведе до забавяне на решението на проблемите в секторите им, което не е в полза на изпълняването на програмата на правителството, допълни Симеонов. Той отбеляза, че не възразява на правото на премиера Бойко Борисов да взима решения да променя състава на министрите в МС, които са излъчени от квотата на ГЕРБ.

Симеонов изрази съмнението си, че тежката автобусна катастрофа край Свое, при която загинаха 17 души, се дължи на лошото състояние на пътя, което не означава, че министрите могат да носят вина. Според вицепремиера, вината за катастрофата най-вероятно е на шофьора на автобуса.

Съпротивата на НФСБ срещу оставките на тримата министри се дължи на желанието на партията за по-добро управление и диалог в коалицията, допълни той. По думите му, в коалицията с ГЕРБ диалог вече съществува, като „проблемите се назовават“. Валери Симеонов заяви, че ще подкрепи трите нови предложения за министерски места.

Сидеров: Не може да си вицепремиер и да кажеш "премиерът е абсолютен диктатор"

Искам оставката на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Това заяви отново лидерът на "Атака" Волен Сидеров на влизане в сградата на Министер...

Вицепремиерът заяви, че НФСБ не е имал предложения за тези постове, защото са от квотата на ГЕРБ. На следващия политически съвет ще се оставят въпросите с евентуални други оставки в кабинета, допълни Симеонов. Той допълни, че постът на министъра на туризма Ангелкова не е бил обсъждан, а самият той няма желание за министерски пост.

Валери Симеонов отбеляза, че репликата му за „еднолично управление“ на премиера Борисов е било само по отношение на кадрите, а не на управлението. Всички оставки от тук нататък ще се обсъждат в коалицията, увери той.

Вицепремиерът изрази увереността си, че проблемите в „малката коалиция“ ще се решат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика