Симеонов за руския патриарх: Няма да се извиня

7585
Симеонов за руския патриарх: Няма да се извиня
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма да се извини за думите си по адрес на руския патриарх Кирил.

Симеонов уточни, че в управляващата коалиция има различия, но депутатите ѝ са достатъчни за подкрепа на кабинета.

Марешки поиска НС да се разграничи от Симеонов и Сидеров

Председателят на "Воля" Веселин Марешки поиска Народното събрание да се разграничи от съпредседателите на Обединените патриоти - Валери...

Преди два дни пред БНТ Симеонов нарече руския патриарх "цигарен патриарх" и "второразрядно ченге". Думите му предизвикаха скандал в редиците на "Обединените патриоти" и "Атака" и ВМРО се разграничиха от тях и поискаха вицепремиерът да се извини, а Волен Сидеров дори заяви, че управлението може и без Симеонов.

Симеонов допълни, че винаги обмисля внимателно какво казва, а в конкретния случай думите му били "изключително премерени и точни". "Даже съм спестил доста факти около личността на Владимир Гундяев, както е името на патриарх Кирил, допълни вицепремиерът.

Той каза, че вече е обсъдил темата с премиера Бойко Борисов, като предстоят и разговори с другия съпредседател на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. В отговор на въпрос вицепремиерът каза, че управляващата коалиция може да оцелее и без него, и неговата партия.

"Отказът на Валери Симеонов да се извини за нападките си срещу патриарх Кирил си е негов грях - в коалицията ще обсъдим какво ще правим", заяви днес (9 март) пред журналисти в парламента самият Сидеров.

Сидеров: Коалицията може да продължи и без Валери Симеонов

Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов, тя може да продължи и без той да е вицепремиер. Това заяви по bTV лидерът на "Атака" Во...

"Ще обсъдим с колегите какво може да се направи. Става дума за принципи и защита на православието. Не искайте сега да предначертавам какво може да се случи. Ще разговаряме", каза той. Попитан дали коалицията може без Валери Симеонов, Сидеров отговори, че без всеки може.

"Коалицията не е в риск след отказа на Валери Симеонов да се извини", заяви от своя страна вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Дали ще се извини или не, това си е негово лично решение. Не смятам, че с подобни думи и епитети, трябва да определяш главата на една православна църква, без значение какви политически убеждения имаш", заяви Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика