Синдикатите в МВР щели да обсъждат колко големи да са социалните придобивки три месеца

6282
Синдикатите в МВР щели да обсъждат колко големи да са социалните придобивки три месеца

Няма втвърдяване на позициите, а просто започване на дебат и разговори. Това заяви пред медиите Добромир Добрев от Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) след среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова и членове на вътрешната парламентарна комисия, предаде БГНЕС.

„Параграфите от 9 до 16 от проектозакона за държавния бюджет ще бъдат оттеглени за второто четене, защото няма как това да се случи преди първото четене на закона. Това, което вътре си обещахме, е да започнат преговори в съответните ведомства. Ние в МВР ще го направим на ниво социално партньорство”, разясни Добрев. Той обясни, че до февруари трябва да се обсъди обемът на социалните компенсации като това при всички положения не означавало, че ще бъдат намалени и след това да бъдe предложено да влязат в сила от 1 юни 2016 г. „Това е като резултат от срещата, надявам се да се успокоят леко колегите, че за момента нищо няма да им бъде отнемано”, посочи Добрев.

Атанас Атанасов поиска от Борисов да "вкара в релси" Горанов

Вчерашната липса на финансовия министър Владислав Горанов при обсъждането на държавният проектобюджет за догодина на ниво комисия за въ...

„Предстои дебатът и, както знаете, точно това сме искали да има дебат, за да бъдем убедени, че нещо трябва да бъде отнемано, да видим дали ще ни бъдат подобрени условията на работа и чак тогава можем да говорим за евентуално компенсиране по различен ред на каквото и да е било”, заключи той.

Добрев разясни, че е било обсъдено и това администрацията в силовото ведомство да мине в 3-та категория труд. „Този обем, който ще бъде обсъждан до февруари месец от разговори ще обхване и компенсациите на тези колеги, които ще бъдат преназначени по Закона за държавния служител. Ние категорично държим, че всичко, което им се полага до момента по Закона за МВР да им бъде изплатено преди да преминат на други на правоотношения”, каза още Добромир Добрев от СФСМВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика