Соломон Паси: В момента се води битка между Изтока и Запада за Македония

16417
Соломон Паси: В момента се води битка между Изтока и Запада за Македония
Снимка: БГНЕС

Бившият външен министър Соломон Паси хвана БНТ в крачка, или по-точно водещите на сутрешния блок. "Как може да не знаете какъв е бюджетът на София! Милиард и половина е, за 4 години колко прави - 6 милиарда лева", изнесе открит урок Паси, провокиран от въпрос дали ще се кандидатира за кмет на столицата. В крайна сметка той нито потвърди, нито отрече, но загатна, че иска да върне жените сред гласоподавателите за Реформаторския блок.

"Гласувах за реформаторите и го казах много ясно преди последните избори", отсече Паси.

Кунева към Местан: Подкрепи промени в Конституцията и съдебната реформа

Г-н Местан, ако иска да подкрепя нещо, да подкрепи промените в Конституцията и съдебната реформа, както и закона за борба с корупцията ...

Бившият външен министър не подмина и темата зда събитията в Македония. "Западът и в частност Европейският съюз и НАТО трябва да положат максимални усилия за присъединяване на Македония към ЕС", заяви бившият съветник на Никола Груевски. Той уточни, че е бил съветник на сегашния премиер от 2007 до 2008 г. "Договорът беше за 1 евро. Свърших си работата за около 10 месеца и беше взето решение, че Македония ще стане член на НАТО", допълни Паси.

"В момента се води битка между Изтока и Запада за Македония. Западът не прави достатъчно за приобщаването на Македония и към НАТО, и към ЕС. България няма решаваща роля в този процес. Можем координирано да направим нещо, но нищо не може да стане без добрата воля на Македония", обясни Соломон Паси.

"България няма териториални претенции към Македония. Външният министър на Русия г-н Сергей Лавров е сериозен и задълбочен дипломат и репликата му не е случайна. Подобни изказвания са част от информационната война, която се води в момента, и те не трябва да бъдат подценявани", коментира в заключение политикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика