Според Ненчев РБ и ГЕРБ били готови за общ кандидат-президент

1084
Според Ненчев РБ и ГЕРБ били готови за общ кандидат-президент
Снимка: БГНЕС

БЗНС направи своя избор, като се обявява за обща кандидатура за президент между Реформаторския блок и ГЕРБ. Това се казва в решение на Управителния съвет на партията, чиито лидер е министърът на отбраната Николай Ненчев.

БЗНС призовава партиите от демократичното пространство, предвид геополитическите предизвикателства пред България, да направят усилие за издигане в разумен срок на общи кандидатури за президент и вицепрезидент.

Реформаторите решават за кандидат-президент на тайна среща

Партиите от Реформаторския блок ще обсъдят днес на тайна среща кандидат-президентската си двойка. Това съобщиха за репортер на Actualno...

Според съпартийците на Ненчев кандидатите трябва да са доказани родолюбци, с ясно изявена евроатлантическа ориентация, да изпитват непримиримост към задкулисието и олигархичния модел и да са хора готови да положат огромни усилия за продължаването на реформите в Съдебната власт и в администрацията.

Същевременно те трябва да са взаимно съвместими и да са в състояние да водят диалог с всички политически сили. Управителният съвет на БЗНС упълномощава постоянното присъствие да проведе необходимите преговори за излъчване на общи кандидатури за цялата демократична общност.“

Министърът на отбраната Николай Ненчев изрази позицията на Управителния съвет на съюза за предстоящите президентски избори.

На среща с представители на организацията в Бургас той заяви: „Президентските избори през ще бъдат нещо много повече от политическо измерване на сила и влияние. Президентът не е просто балансьор, той е държавен глава, изразител на общественото мнение и гарант на посоката за развитие на страната."

Зеленогорски: Не е моментът за политически игрички – сигурността е на първо място

Ситуацията е сложна в международен план. България е остров на стабилност – и политическа, и финансова, приходите вървят отлично,...

По думите му омаловажаването на институцията, както и правомощията на президента, не е в услуга на демократичната общност.

"Подходът на левицата, с който се опитва истерично да пробута на обществото евтиното патриотарство, дирижирано от чужди интереси, трябва да бъде разобличен. Отклоняването на България от Евроатлантическата общност е предателство", категоричен е Ненчев.

Според него предателството не ражда национални герои, то създава родоотстъпници. "Свидетели сме на жестоки терористични актове и огромен миграционен натиск. Мирът вече не е само липса на гореща война. Опасността за националните интереси е свързана и с прокарването на чужди икономически и политически интереси. Затова президентът трябва да отхвърля всяка зависимост, която може да ни отнеме суверенитета и да ни лиши от възможността сами да градим пътя си на просперираща нация. Нуждаем се от обединена десница, способна да излъчи общ кандидат за президент. Ние от БЗНС се обявяваме за десница във формат ЕНП, която да влезе единна в предстоящите президентски избори. Това е каузата и на РБ. Това е традицията и идеологията на 117 годишния БЗНС", допълни лидерът на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика