Станишев: БСП е силата, която може да спре ГЕРБ

19689
Станишев: БСП е силата, която може да спре ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

За много кратко време правителството на Пламен Орешарски свърши доста за хората и то в една много трудна среда – политическа и медийна. За първи път имаме власт, която смее да се противопостави на големи икономически интереси в името на закона и правата на гражданите.

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС на среща с обществеността в Девня, която се проведе на площада пред читалището.

Бареков: Дебатът със Станишев ще бъде политическото шоу на сезона, ще го разгромя

Станишев е основният ми опонент. Дебатът с него ще бъде политическото шоу на сезона. Сергей Станишев, Моника Станишева и Пламен Орешар...

"За първи път не се допусна повишаване на цените на електроенергията, дори се постигна намаляване. За първи път се изплатиха коледни добавки за голяма част от пенсионерите", отбеляза Станишев и изброи голяма част от социалните придобивки, които станаха факт след последните парламентарни избори.

Лидерът на БСП бе категоричен, че по време на криза държавата трябва да помага на тези, които не могат да се справят сами. "За да може това правителство да продължи своята работа, БСП има нужда от вашата подкрепа на предстоящите избори за Европейски парламент", обърна се Станишев към множеството на площада. Той заяви, че тези европейски избори не са като обичайните, защото на тях наистина ще се решава съдбата на ЕС – дали всички български граждани да останем в статуквото или искаме нова и социална Европа.

Организационният секретар на левицата и народен представител Красимир Янков заяви от своя страна, че на предстоящите избори БСП разчита на подкрепата на всички трезвомислещи български граждани. "На следващите избори ние трябва да сме водещата политическа сила, за да продължим грижата си за хората – така, както е заложено в нашата програма", отбеляза Красимир Янков.

„Борисов каза - сваляме правителството и се връщаме на власт. Питам ви искате ли ГЕРБ да се върне на власт? И аз не искам и съм сигурен, че мнозинството от българските граждани не искат. Не искаме и трябва да знаем едно нещо. БСП е силата, която може да ги спре. Това е национална отговорност на нашата партия, то не е партиен интерес - наш просто да сме първи", категоричен бе председателят на БСП.

Борисов се заяде със Станишев: Във Франция си поправиха социалистическата грешка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва голямата загуба на местните избори на френските социалисти като възможност да атакува Сергей Ста...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика