Станишев: След нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони

24375
Станишев: След нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони
Снимка: БГНЕС

Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив в зала 6 на НДК лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той допълни, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. „Промените засягат и начина на функциониране на банките, и правата на потребителите, и другите финансови институции, които в много случаи просто заробват хората и правата на българските производители, които трябва да бъдат защитени, и проблемите в енергетиката, където също господстват монополи и потребителите са почти незащитени", поясни Станишев.

Мая Манолова остава зам.-председател на Народното събрание

Мая Манолова от „Коалиция за България” остава на поста зам.-председател на Народното събрание. Това решиха депутатите след ...

По думите му всичко това ще бъде в дневния ред на парламента още от началото на 2014 година. „В диалог с всички заинтересовани ще решаваме и приемаме тези промени. Вярвам, че хората и икономиката ще започнат да чувстват ефектите от новата политика, насочена към възраждане на производство, на икономическия растеж, създаване на работни места", каза още лидерът на БСП.

По думите му 4 години държавата е била най-неизрядният платец, бизнесът е бил рекетиран, отнемал се бизнес, но това вече се променя и хората започват да чувстват, че държавата е предсказуема. „Наред с това, в следващия бюджет са заложени 500 милиона, които ще бъдат насочени директно за регионални инвестиции за инфраструктурни проекти и нови работни места, които да покажат на цяла България нова, различна политика за сближаване на регионите", каза още Сергей Станишев.

Той допълни, че ще се настоява пред Европа за още средства за младежка безработица.

"Кампанията на ПЕС за борба с младежката безработица извоюва 6 милиарда евро, извънредни средства за първите две години от следващия финансов период, но това не е достатъчно. Ще търсим допълнително финансиране", заяви Станишев.

Станишко ще ври в казана

Да са ни честити новите харчове. БСП и ДПС си поразпуснаха три дни в планината, хапнаха и пийнаха на корем, а сметката - през Орешарски...

По думите му младежката безработица в цяла Европа е ужасен проблем. „В Гърция тя е над 50%, в Испания е близо 60%, в България също е над средноевропейските нива", допълни той. Станишев припомни, че през следващата година България ще получи 50 милиона евро за тази кампанията за борба с младежката безработица и за реализацията на мерките по тази кампания. „Още този месец ще бъде изпратен до комисията за одобрение националният план за действие по тази кампания, ще бъде осигурено и национално съфинансиране, за да може повече млади хора да започнат работа, защото за един млад човек това е най-ужасното нещо - когато няма работа, той няма нито самочувствие, нито перспектива и това го унищожава като личност", категоричен бе Станишев.

Присъстващите изразиха удовлетворение от кандидатурата на Мартин Шулц за кандидат за президент на ЕК, който, по думите им винаги е защитавал държавата ни, и се обединиха около мнението, че при победа на евроизборите това ще помогне на България не само за справянето с безработицата сред младите, но и с реализирането на големи проекти в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика