Станислав Анастасов е новият министър на околната среда

31964
Станислав Анастасов е новият министър на околната среда

Станислав Анастасов е новият министър на околната среда и водите. Той заменя на поста избрания за евродепутат Искра Михайлова.

Предложението беше подкрепено от 103-ма депутати от БСП и ДПС. 17-те присъствали народни представители от "Атака" гласуваха "против". От ГЕРБ не гласуваха.

ДПС предлага Станислав Анастасов за екоминистър

ДПС ще предложи Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на партията...

Новият министър е роден на 05.06.1983г. Завършил е „Информатика” в Техническия университет – Мюнхен, Германия и „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски”. Работи като Експерт политически партии към ЦС на ДПС. Владее английски, немски, руски и сръбски езици. През 2011г. е избран за координатор на Балканската либерална мрежа ISEEL. На последния конгрес на IFLRY e избран за вицепрезидент.

Няколко минути след гласуването новият министър положи клетва. След това парламентът освободи Михайлова от задълженията й като депутат.

От "Атака" се обявиха остро срещу избора. Депутат Николай Александров дори заяви, че се чуди защо се избира "подписвач" само за 1 месец. Денислав Чуколов разкритикува кабинета и обясни, че за 1 година то не е показало, че е експертно. Той се обяви и против факта, че се предлага "господин, който е политически свързан с ДПС".

 

Орешарски: Кандидатурата на Станислав Анастасов не е утвърдена

Станислав Анастасов (на снимката) е една от силните кандидатури за министър на околната среда и водите, не е утвърдена окончателно. Тов...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика