Стефан Янев и Румен Петков проведоха среща с бизнеса

2275
Стефан Янев и Румен Петков проведоха среща с бизнеса
Снимка: ПП АБВ

Стефан Янев-лидер на коалиция „Български възход“, водачът на листата от 14-ти МИР Перник Петър Първанов, председателят на ПП АБВ Румен Петков и столичният председател на АБВ Христо Колев се срещнаха и разговаряха с представители на Българската стопанска камара. Тук бях и Васил Велев-председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България, Цветан Симеонов-председател на УС на БТПП и председател на УС на Сдружение GS1 България.

Като домакин на срещата Добри Митрев - председател на УС на БСК представи вижданията и приоритетите на Асоциация на организациите на българските работодатели. Той говори за бизнес средата в страната, образованието и пазара на труда, европейски политики и инвестиции, като наблегна на националните приоритети. Митрев посочи като първи приоритет един независим държавен орган, който да контролира и управлява средствата по Националния план за възстановяване и устойчивост. Специално внимание отдели на енергетиката и зеления преход, като поиска да се запази държавната помощ за високите цени на тока.

Ротационният председател на АОБР Добри Митрев представи приоритетите на АОБР като акцентира върху:

• ускоряване на членството на България в ОИСР, Шенген и еврозоната;

• гарантиране на доставките на електрическа енергия и природен газ на справедливи цени;

Румен Петков и Владимир Маринов се срещнаха със зам.-председателя на партия "Единна Русия" Андрей Климов и с Владимир Плигин

Председателят на АБВ Румен Петков и неговият заместник Владимир Маринов се срещнаха със зам.-председателя на партия „Единна Русия...

• запазване на досегашния данъчен модел;

• намаляване на административната тежест за бизнеса;

• стимулиране на инвестициите;

• прилагане на Конвенция № 131 за определяне на минимална работна заплата, в която са упоменати ясни критерии за изчисляването й;

• подобряване качеството на средното и висшето образование с цел гарантиране на подготвени кадри за икономиката;

Румен Петков присъства на литургия в храм-паметника "Св. Александър Невски"

Председателят на АБВ Румен Петков присъства на тържествената архиерейска св. Литургия на летния храмов празник на патриаршеската катедр...

• преразглеждане на поетите ни ангажименти на България по Европейската зелена сделка.

„Аз смятам, че от един отворен диалог и откровен тон успяхме да разменим мнения по много теми, които са от взаимен интерес, според мен и както виждам и вашето отношение и вие смятате така малко или много“, заяви след дискусията лидерът на „Български възход“ Стефан Янев и добави: „Това, което говорихме по отделните теми, което касае и приоритетите на съответните организации, ние го споделяме и най-важното, което е за мен, че намираме общ език и платформа за бъдещи действия. Този тип срещи, обмяна на експертно мнение, обмяна на идеи как да се решават проблемите и на бизнеса и на гражданите е възможен и трябва да продължим да го правим и от гледна точка на ситуацията, която е в момента и от гледна точка на бъдещо участие на коалиция “Български възход“ в парламентарния живот, в изпълнителната власт и където и да се намираме като политическо ниво. Най-важното, което споменахме и се съгласихме тук на тази среща-трябва да се държим в политическата част на представянето на българските политици, не като политици, а като държавници. Да се стремим да изграждаме държавници, които гледат над мандата в средносрочен, дългосрочен период от 10-15 години,“ подчерта Стефан Янев. По думите му е важно всяка една от темите, които дискутираха днес е добре да има перспектива и да се знае, че решенията се търсят в дългосрочен хоризонт и устойчиво, както за бизнеса, така и за гражданите. „Имаме идеи и механизми как да продължим сътрудничеството и за напред,“ добави още Стефан Янев.

Според прессъобщението на БСК за срещата, Янев споделил още, че пред коалиция "Български Възход“ не стои въпросът дали, а кога е най-подходящо България да приеме еврото. От коалицията смятат и, че трябва да се запази сегашната данъчна система, но да се помисли и за елемент на прогресивно подоходно облагане за предприятия, които работят с обществени средства, т. нар. обществени поръчки.

Водачът на листата на “Български възход“ в Перник Петър Първанов акцентира върху необходимостта от приемственост в управлението на държавата, както и върху неотложността на намирането на решение на стратегически въпроси, какъвто е въпросът с енергийното обезпечаване на бизнеса и домакинствата, както и справянето с финансовата нестабилност.

Румен Петков подчерта необходимостта от поемане на персонална отговорност за кризата до която бе доведена страната ни в последните месеци и разследване на злоупотребите с власт, довели до нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика