Страхил Ангелов: Отидох в Сирия в лично качество и в качеството си на народен представител

12728
Страхил Ангелов: Отидох в Сирия в лично качество и в качеството си на народен представител

Официалната позиция на България е, че в Сирия не трябва да отиват представители на правителството и външния министър. Аз отидох в Сирия в лично качество и в качеството си на народен представител. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Страхил Ангелов, депутат от Коалиция за България.

"Там се срещнах със студенти, които впрочем не подкрепят Башар Асад, с патриарха на страната, защото там живеят голям брой християни. Естествено всеки конфликт има две страни, така че се срещнах и с представители на правителството на Башар Асад, добави народният представител. Поканиха ме фондация „Славяни" - това са общественици с интерес към отношенията ни с тази страна", каза Ангелов.

"Това в никакъв случай не беше безотговорен акт, особено на фона на това, че в България все пак живеят над 15 хиляди сирийски бежанци", заяви Страхил Ангелов и добави: "Много малко хора знаеха за посещението ми, включително и лидерът на партията Сергей Станишев. Истината е, че той многократно е казвал, че не трябва да ходим в Сирия, така че от него не може да се търси каквато и да е отговорност", каза депутатът. 

Според него България с множество свои действия е загубила важни позиция в Азия и трябва да се правят постъпки за възстановяването на позициите, защото рано или късно размириците там ще приключат, отбеляза Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика