Свалиха имунитета на Станишев в Европейския парламент

11955
Свалиха имунитета на Станишев в Европейския парламент
Снимка: БГНЕС

Днес в Страсбург Европейският парламент гласува свалянето на имунитета ми като част от ускорена процедура, която беше приложена по изрично мое настояване, изпратено до членовете на Комисията по правни въпроси на ЕП. Това информира в личния си профил във Facebook лидерът на Партията на европейските социалисти и бивш лидер на БСП Сергей Станишев.

С днешното решение политикът става първият наш евродепутат, който остава без спецзащита. По този начин делото срещу Станишев за изгубените 7 доклада ще започне в Софийския градски съд.

Свалят имунитета на Станишев в Европарламента в близките дни

Европейският парламент ще свали имунитета на Сергей Станишев в близките дни. Информацията съобщава агенция ПИК, позовавайки се на висок...

Николай Бареков е гласувал "Въздържал се" по време на гласуването. Почти всички останали депутати са гласуваха "за" свалянето на имунитета на бившия премиер и лидер на БСП, обяснява агенция ПИК. 

Припомняме ви, че срещу бившия премиер се води дело за загубени седем папки със секретни документи в последните дни от мандата на Станишев като премиер на България по времето на Тройната коалиция. Документите бяха върнати от Алексей Петров, срещу когото няколко години се водеше мегаделото "Октопод". То обаче не стигна до съд, тъй като прокурорът Светлозар Костов не успя да внесе в законния срок доказателствата за старт на процеса. Най-вероятно сега прокуратурата ще иска налагане на глоба за бившия лидер на БСП - до 5 хил. лева.

В профила си политикът обяснява, че поискал ускорена процедура, защото смята, че "не е редно Европейският парламент да става терен за развихряне на нашенски политически страсти". Със сигурност по този начин не допринасяме за авторитета на страната ни пред европейските институции. В България е добре известно, че делото срещу мен е политическо, категоричен е Станишев.

 

Борисов: Станишев да каже има ли предложение за визите за етнически българи в Украйна

Външният министър Даниел Митов да координира желанието на всички парламентарно представени партии да изпратят хуманитарна помощ за етни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com