Свидетел по "Суджукгейт": Живко Мартинов разписваше препоръки за назначаване на работа

5375
Свидетел по "Суджукгейт": Живко Мартинов разписваше препоръки за назначаване на работа
Снимка: БГНЕС

Документ с препоръка за назначаване на работа, подписана от Живко Мартинов показа свидетелят по делото "Суджукгейт" Кирил Костов.

Самият Мартинов заяви, че подписът върху документа не е негов. Той призна, че са били изготвяни подобни препоръки за уверение на това, че даден човек е годен да изпълнява съответна работа.

Свидетел по "Суджукгейт": НАП-Варна е плод на кадруването на Живко Мартинов

"Толкова лъжи на едно място не бях чувал. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата и да се види кой лъже. Бях подложен на огромен ...

"Не мога да всеки да правя разследване, не съм обърнал внимание Не съм бил толкова детайлен, не съм бил полицай, нямам такива потребности", каза още Мартинов пред bTV в отговор на въпрос дали не е проверил кой се е подписал вместо него.

Кирил Костов сподели, че непрекъснато е заплашван от "Петър Малджиев и други от този кръг. Всички свидетели са заплашвани." Той призова главния прокурор да обърне внимание на сигналите, които свидетелите по делото подават за тормоза срещу тях.

Людмил Ганчев, който е свидетел по делото срещу Веселин Колев, бивш директор на областна дирекция на МВР-Добрич, заяви, че е бил принуждаван да компрометира съдия от районен съд Добрич.

Припомняме, че на 4 декември друг свидетел по делото Антон Проданов заяви, че НАП-Варна е плод на кадруването на Живко Мартинов

Борисов пресметна колко са издънките в ГЕРБ – 5% на 3000 души

Мисля, че се справяме добре, много добре. Нека спечелят три мандата и те и тогава ще им гледам сеира. Това заяви премиерът и лидер на Г...

Припомняме, че скандалът, добил популярност със звучното име Суджукгейт започна с едно наглед "обикновено" искане на депутатски имунитет. По-късно същия ден (21 юли) депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов сам даде имунитета си, а причината за искането той да му бъде свален буквално взриви държавата.

Прокуратурата обяви, че Мартинов е искал 4 тона суджук, уж от името на премиера Бойко Борисов. Но проверката на прокуратурата показала, че нито един суджук не е стигнал до Борисов. За тези престъпления главният прокурор бил сигнализиран на 18 април 2017 г. от гражданин, който после лично потвърдил изложеното. Гражданинът бил бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства. Проверката е започнала на 19 април и е водена лично от прокурор от СГП.

На 17 юли, независимо от действията на прокуратурата, и ДАНС подава сигнал до премиера за "вероятни злоупотреби от народен представител, който много активно е ползвал името на премиера Борисов". Този сигнал също е бил препратен на прокуратурата лично от Борисов. "Цялата преписка е на фаза приключила проверка с наличие на данни за притеснения", добави Цацаров тогава.

Според събраните доказателства и свидетелски показания от 2012 г. излиза, че обект на този натиск от страна на Живко Мартинов е бил само един търговец, на когото очевидно му е дошло до гуша. На четири пъти Мартинов е искал от търговеца да му бъде предоставен по 1 тон суджук, общо - 4 тона на обща стойност 45 хиляди лева, под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност. Иначе ще понесе негативи. Мартинов неизменно твърдял, че суджукът е бил предназначен лично за премиера Борисов.

Борисов: Загубите от "Цанков камък" равни на "Суджукгейт", но само във втория случай има обвинения

Милиардите загуби от „Цанков камък" били равни на "Суджукгейт", но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септемери-октом...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика