Сводката на МВР е грешка, призна Антон Кутев

27949
Сводката на МВР е грешка, призна Антон Кутев
Снимка: БГНЕС

Сводката на МВР, която беше използвана за „опорни точки” за нашите депутати. Това заяви червеният депутат Антон Кутев в студиото на Нова телевизия, който коментира скандалните указания от Министерството на вътрешните работи, изпратени до БСП веднага след протеста във вторник (12 ноември).

Кутев призна, че студентът Александър Попов „изглежда добре с главата”, след като в сводката беше написано точно обратното и беше дадена „опорна точка” за членовете на БСП да казват, че Попов „не е добре с главата”. Самият Александър коментира, че главата си му е добре, само че е ударена. Червеният депутат призна, че „МВР и пресцентъра им са направили грешка” по темата, но според него това не е лъжа. Кутев уточни, че това е грешка в написаното от администрацията и похвали Александър, че е казал истината и че не е имало разпити на негови съседи от полицаи, само защото студентът е участвал в протестите. На въпрос дали Кутев вярва, че студенти от НАТФИЗ са получавали 700 лева, за да участват в протеста, червеният депутат не отговори пряко.

Протестиращ скочи върху колата на Кутев

Протестиращ скочи върху автомобила на депутата Антон Кутев днес следобед, когато депутатите напускаха парламента. Полицията не успя да...

Според Кутев има опит за подмяна на основната тема, след като се обръща внимание на сводката на МВР. Виктор Николаев заяви, че според него Народното събрание трябва да упражни контрол и да види дали МВР умишлено манипулира и заедно със знанието и подкрепата на управляващите да подменя действителността. Беше зададен и въпрос дали изказването на Сергей Станишев, че протестиращите са „вандали и ултраси”, не е подмяна на действителността, но Кутев заяви, че това е тема на отделен разговор.

Това, което се случва в момента, е тежка форма на десен болшевизъм. Една група хора се опитва да наложи вижданията с нелегитимни действия. Аз вече казах, че говорим за грешка на МВР, надявам се спорадична, обясни Кутев. Демокрацията дори дава да бъде окупирана публично-частна собственост без особени последствия, както виждаме от развитието на ситуацията в Софийския университет. Ако обаче искаме да спазваме демокрацията, то трябва да спазваме правилата, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика