Танер Алимолла е новият председател на ПП ДОСТ

9094
Танер Алимолла е новият председател на ПП ДОСТ
Снимка: БГНЕС

Доскорошният лидер на Младежката организация на ДОСТ Танер Алимолла е новият председател на партията. Това стана по предложение на Лютви Местан на Първата редовна партийна отчетно-изборна конференция, която се проведе днес 05-ти юни в Пловдив. Местан мотивира предложението си с думите:

„През 2016 г. ние създадохме партия ДОСТ в името на младите хора. Дошло е време те да поемат кормилото на своята партия. Убеден съм, че решението да изберем Танер Алимолла за нов председател, е стратегически вярно, защото то ще отвори нови възможности за развитието на партията. Така също ще се създадат предпоставки за далеч по-активен и резултативен диалог с останалите демократични партии.

Анализ: В ГЕРБ ли отидоха хиляди гласове за ДОСТ от миналите избори?

"Къде отидоха 100 000 гласа за ДОСТ на миналите избори? Не и в ДПС, която си взе своето от 2017 г. и качи с около 20 000 гласа. Колкот...

"Ние, по-възрастните учредители на партията, оставаме в готовност да предоставим своя опит, но само ако това бъде поискано от новото ръководство. 24 часа сме на разположение. Новото ръководство и новият председател са свободни да определят стратегическата линия на партията в съответствие с основните принципи заложени в Устава. Точно затова се противопоставям на предложението за уреждане на някакъв статут за първия председател на партия ДОСТ, защото не страдам от маниакални комплекси за почитност. Освен това почетността е въпрос на вътрешно усещане на членовете и симпатизантите, което или го има или го няма, и не се нуждае от формален статут“, допълни Местан.

Конференцията избра нов 25-членен състав на Националния съвет на партия ДОСТ и седем членове на Изпълнителния съвет, сред които 4-ма заместник-председатели. Съгласно промените в Устава, Националният съвет може да бъде допълнен до 51 членове с избраните областни председателина партията, които стават по право членове на Националния орган. След бурни разисквания Националната конференция излезе с призив членовете и симпатизантите на партията на предстоящите парламентарни избори да подкрепят по съвест партиите на промяната, които не проповядват национализъм и са превърнали в своя кауза демонтирането на корупционно-националистическото статукво.

Конференцията на партия ДОСТ трябваше да се проведе през месец април миналата година, но това не беше възможно заради пандемичната обстановка. По същата причина, въпреки че беше обявено в национален всекидневник, конференцията не се състояи месец януаритази година конференция. До месец промените в Устава и решението за избор на ново ръководство ще бъдат внесени в Софийски градски съд за вписване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика