Танов допуска затварянането и на друго териториално митническо учреждение

3633
Танов допуска затварянането и на друго териториално митническо учреждение
Снимка: БГНЕС

Не изключвам в бъдеще и друго териториално митническо учреждение да бъде закрито, с цел увеличаване на състава, който работи пряко. Това каза Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници“ в предаването „Преди всички“ по БНР.

По думите му, тече структурна реформа в агенцията. „В момента четири митници са минали. Всеки един от началниците на митници защитава щата си, а всяка една административна бройка, която не е достатъчно натоварена, трябва да бъде трансформирана и да премине към оперативния състав, който върши истинската работа”, обясни той.

Митничарите на Лесово изкарвали като за апартамент за няколко месеца

Седем митничари от „Лесово”, задържани при спецакция в началото на ноември по-миналата година, отиват на съд за подкупи, пр...

Според него методистите и администрацията трябва да намалява за сметка на оперативния състав. Във връзка със закриването на митническото бюро в Свиленград, Танов заяви, че са закрити длъжностите на тези лица, срещу които са повдигнати обвинения и докато траят съдебните дела на тяхно място не може да бъде обявяван конкурс.

„В периода 2009-2013 г. пет пъти бяха вдигани заплатите в Агенция „Митници”. Сега предстои ново увеличаване на заплатите, така че една от мерките за предотвратяване на корупцията, е всяко едно работно място да бъде защитено, а излишните работни места да бъдат освободени, за да се спести финансов ресурс, който да се използва за увеличение на заплатите”, посочи директорът на Агенция „Митници“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика