Татяна Дончева: Има нужда от смяна на генерациите

3426
Татяна Дончева: Има нужда от смяна на генерациите
Снимка: БГНЕС

"Движение 21" няма да прави коалиции с никого на местните избори и ще се яви със самостоятелни листи за съветници, обяви в интервю за Дарик лидерът на партията Татяна Дончева.

"Ние искаме тези местни избори да разширят нашето влияние и нашите структури, и да подобрят резултата ни от парламентарни избори", заяви Татяна Дончева. По думите ѝ "Движение 21" не се бори за избирателите на БСП, нито на ГЕРБ, нито на някоя друга политическа сила. Нашият таргет са хората с неангажиран вот, уточни тя.

Татяна Дончева: Не ми харесва, че Борисов се слива с ДПС и кръга "КОЙ"

Решението ми да напусна БСП го обмислях няколко години. Напускането ми беше логично следствие на това, което стана по времето на Тройна...

"Политиката трябва да спре да бъде продажба на лозунги и да се превърне в дейност, в която се случват реални неща. Искаме да изтикаме на преден план работещи хора с добри професии, а не партийни активисти, които без партията, в която са се вкопчили, не могат да изкарат и два лева", коментира Дончева.

"Движение 21" ще се яви с листи в областните градове и по-големите общини. "Няма да се коалираме с никого, не сме водили разговори нито с БСП, нито с АБВ. Има нужда от смяна на генерациите.

Това изисква да има механизъм да влязат нови хора като кандидати. Ако ние се запушим с БСП и АБВ, ще трябва да приемем участие в листи с хора, които са N-ти брой съветници. Ако там също има виждане, че трябва да се сменят генерациите, тогава взаимодействието би било естествено, но сега е неестествено", посочи Дончева.

"С нашите листи искаме да вкараме за съветници нови хора, които през партийния механизъм не могат да проникнат, защото там винаги някоя партийна селекция ще ги изкара извън състезанието, а те биха били полезни за градовете си", допълни тя.

Татяна Дончева вероятно ще подкрепи Фандъкова на изборите

За местните избори през октомври тази година Движение 21 ще подготви листи във всички областни градове, съобщи лидерът на партията Татя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика