Татяна Дончева: Не ми харесва, че Борисов се слива с ДПС и кръга "КОЙ"

11176
Татяна Дончева: Не ми харесва, че Борисов се слива с ДПС и кръга "КОЙ"
Снимка: БГНЕС

Решението ми да напусна БСП го обмислях няколко години. Напускането ми беше логично следствие на това, което стана по времето на Тройната коалиция и след това на правителството на Пламен Орешарски. Това заяви Татяна Дончева в сутрешния съботен блок на Нова телевизия.

По думите на Дончева нейното излизане от БСП е било на практика предопределено след като Георги Първанов е представил Сергей Станишев като свой наследник. Тогава казах, че нашата работа е да дадем едно Ферари на любител-шофьор без книжка. И проблемът е, че трябваше да се качим всички в това Ферари, подчерта Дончева.

Симеонов връчи ултиматума на патриотите на Барисов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов връчи официално ултиматума от 7 точки на премиера Бойко Борисов по време на блиц ...

По отношение на Бойко Борисов Татяна Дончева заяви, че не харесва решенията, които взема по конкретни въпроси и харесва други негови действия. Не ми харесва например, че пристъпва към управление за втори път, без да е наясно какво ще прави в ключови сфери. Не ми харесва, че жертва една година, за да се слее с ДПС и зависимостите с кръга „КОЙ”. Не ми харесваше, че даде свобода на Цветан Цветанов да безчинства като вътрешен министър. Същевременно одобрявам как се правят нещата в културата по отношение на „Квадрат 500”, харесвам, че трябва да се инвестира в археологията. Не харесвам обаче безумните идеи на Божидар Димитров за бутафорно възстановяване на културни паметници, към което Борисов се отнася благосклонно. Не харесвам и, че поемаме ангажименти да купуваме скъпо военно оборудване отвън, посочи Дончева.

Лидерът на Движение 21 посочи Иван Костов като последният министър-председател на България за политик с визия. При него можеше да се види, че когато обяви нещо, то се случва след работа на държавната администрация.

Дончева сподели и, че през годините Михаил Миков е направил всичко възможно да се хареса на Сергей Станишев. Приятелствата в политиката трудно оцеляват, каза бившият червен депутат. В политиката няма нищо обидно, максимата там е – няма вечни приятели, има вечни интереси. Когато влезете в политиката, никога не бива да допускате човек, с когото да си споделяте „просто така”, подчерта Дончева.

Тя сподели и, че не вижда какво би могла да научи от сегашните европейски политици. Мартин Шулц например може да ме научи само на дребни мошенгии, заяви Дончева.

С пример за Орешарски Борисов отрече да влияе на парламента като премиер

Спокойно мога да не отговоря на въпроса дали съм си превишил правомощията по отношение на парламента. И г-жа Цачева вече каза, че питан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика