Теменужка Петкова остава министър на енергетиката

5950
Теменужка Петкова остава министър на енергетиката
Снимка: БГНЕС

Теменужка Петкова остава министър на енергетиката. За това са се разбрали коалиционните партньори днес (6 март). Това стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов пред bTV.

Срещата, на която са участвали и повечето министри, е била тази сутрин при премиера Бойко Борисов. Надделяло е мнението, че Петкова няма никаква вина около сделката с ЧЕЗ, заради която подаде оставка. Според Каракачанов Петкова няма никаква вина, че законът за енергетиката е такъв. "Тя няма власт над подобни сделки. Теменужка Петкова остава министър", заключи твърдо той.

Петкова очаква преговорите за ЧЕЗ да приключат до края на седмицата

Преговорите за сделката за ЧЕЗ може да бъдат финализирани до края на седмицата, стана ясно от думите на енергийния министър в оставка Т...

Припомняме, че Теменужка Петкова подаде оставка миналата седмица, когато стана ясно, че пазарджишката фирма "Инерком" е купувач на активите на ЧЕЗ в България. Тогава тя призна, че е дългогодишен приятел със собственичката на фирмата Гинка Върбакова. Това се случи след разговор по телефона с премиера Бойко Борисов, който по това време беше в Брюксел.

Според Каракачанов държавата трябва да вземе 34% от ЧЕЗ и да изплаща. Не може да й е безразлично на държавата, кой държи електропреносната мрежа, каза още той.

"Не знам кои са гадовете, не сме говорили с Борисов, отговори той на въпрос за заканата на премиера. Факт е, че казусът с ЧЕЗ се ползва от опозицията по непочтен начин", допълни той.

По-рано днес Петкова обяви, че преговорите за ЧЕЗ ще се финализират тази седмица. "Гинка Върбакова пое ангажимент да проведе разговори с продавача, дали и държавата може да участва в сделката. Тъй като сделката още не е финализирана, всичко е в ръцете на купувача", коментира тя.

Петкова: Рано е да говорим от къде ще дойдат парите на държавата за ЧЕЗ

Държавата е на мястото си и хората не бива да се притесняват. Няма абсолютно никакъв проблем нито по отношение на сигурността на достав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика