Томислав Дончев: Имаме нужда от 2 нови моста над Дунав, но няма да станат за 4 години

3816
Томислав Дончев: Имаме нужда от 2 нови моста над Дунав, но няма да станат за 4 години
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Дали имаме нужда от нови два моста на Дунава, да. Стара планина, връзката север-юг е изключително важна. Това, с което не съм съгласен е анонсът, че това може да се случи в един мандат. Мога да изредя всички процедури, които трябва да се минат преди един голям инфраструктурен проект. Няма как да се случи в рамките на 4 години. Всяко съоръжение, което струва милиони, не може да бъде обект на емоционално решение.

Това заяви вицепремиерът в правителството на Бойко Борисов Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" по bTV.

ГЕРБ: Дебютът на правителството е неубедителен и катастрофален (ВИДЕО)

От ГЕРБ настояват от правителството освен да говори и да анализира, но да свърши и малко повече работа. Ролята на опозицията е да предп...

„Консултативен съвет не беше свикван много отдавна, независимо че се изредиха много кризи. Свикването му сега със сигурност означава нещо“, каза още Дончев.

„Тук господин президентът успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт“, поясни той и подчерта, че членството на РСМ в ЕС е в наш интерес.

“Добре е, че позицията е препотвърдена и няма разногласие между различните политически партии, не бива да забравяме, че част от националния ни интерес е да браним своята идентичност и история, но в същото време е национален интерес РСМ да бъде член на ЕС. И двете държави и двете общества, вместо да гонят въжделенията си има опасност да показват комплексите си, не искам това да се превърне в процес на виктимизация. В политиката преговорите са основната технология“, категоричен е Томислав Дончев. Той заяви, че гражданите очакват действия за справяне с кризите, а не анализи.

Той коментира и обвиненията на Бойко Рашков, че 30% от парите за АМ "Хемус" са отишли в ГЕРБ. „Това, че някакви хора са теглили големи суми от банка, със сигурност е нередно, но самата идея, че от преведени пари на фирми, разходите са някакъв вид злоупотреба е равнозначно на това някой да ви търси сметка какво правите със заплатата си“, каза политикът.

Томислав Дончев: Качеството на управлението зависи от това колко е силна опозицията

Качеството на едно управление зависи не само от състава на управляващите, но и от това колко силна е опозицията. Ако това е ролята, коя...

Дончев каза още, че не очаква правителството да изпълни заканата си за намаляване на администрацията. „По-малко разходи за издръжка на администрацията означава по-малко разходи за бюджета. Но за добро или зло не вярвам, че това може да се случи. Държавната администрация е близо 100 000, но не е 250 000. Човек, който няма достатъчно опит трябва да бъде по-отбран, когато прави такива послания. Администрацията няма да бъде смалена. Рязането на администрацията на плоска ставка е грешка, защото има звена, където хората са претоварени, но има места, където хората са в повече. Ако изрежем равно на двете места, едните ще останат натоварени, другите няма да усетят разликата. Такова решение се взима след години анализ, а не месеци“, каза Дончев.Той поясни и разликата между държавна администрация и заети в публичен сектор, като сред вторите са лекарите и работещите в образователни институции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика