Тренчев поиска досиетата на кандидат-епископите

18097
Тренчев поиска досиетата на кандидат-епископите
Снимка: БГНЕС

Състоянието на църквата е ужасяващо. В Гърция има 24 000 свещенослужители, в Македония са 5000, а у нас са под 1000. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. По негови думи църквата е най-големият собственик на земя след държавата, но въпреки това не плаща осигуровки на служителите си.

Там стават големи далавери, каза пред Нова телевизия д-р Тренчев и призова да бъдат извадени досиетата на кандидат-епископите.

Той обясни, че се е срещал с покойния митрополит Кирил, за да обсъдят църковни въпроси, свързани със създаден синдикат.

КТ "Подкрепа" се оттегли от Тристранката

КТ "Подкрепа" напуска Националния съвет за тристранно сътрудничество заради отсъствието на съдържателен диалог по основните проблеми на...

„На вечеря бяхме четири човека - аз, покойният митрополит, богословът Христо Латинов и четвърти човек, доведен от владиката. Ако имат желание, компетентните органи могат да вземат показания и от него. При разговора митрополит Кирил сподели, че хора от службите са го съветвали да си вземе охрана, защото животът му е заплашен. Каза, че отношенията му с митрополит Николай са много обтегнати", обясни синдикалистът.

„В битовите свади се използват заплахи”, коментира Тренчев. Той обаче призова тези хора, които са знаели предварително нещо и са предупредили митрополит Кирил, сега да имат смелостта и да го кажат.

Попитан дали вярва, че смъртта на дядо Кирил е инцидент, д-р Тренчев заяви, че би могъл да бъде категоричен, ако самият той е правил аутопсията. Нека с въпроса да се занимават службите, но аз знам процедурата, по която се изясняват и най-дребните обстоятелства, каза още д-р Константин Тренчев.

Константин Тренчев също така има съмнения, че се прави опит за покушение върху дядо Галактион.

„Според мен го тровят. Предложих му да го доведем в София, да се направят изследвания, защото една бронхопневмония не може да се точи толкова дълго”, заяви Тренчев.

Тренчев: Време е студентите да направят политическа партия

Не виждам нищо лошо или осъдително в това, че на днешната си среща сме поканили „Ранобудните студенти” и „Протестна м...

 

 

 

 

 

Заплашвали митрополит Кирил две седмици преди смъртта му

Две седмици преди смъртта си покойният Варненски и Великопреславски митрополит Кирил е получавал заплахи. Дядо Кирил е споделил лично з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика