Управляващите готвят законов контрол за масоните

24931
Управляващите готвят законов контрол за масоните

Управляващите от ГЕРБ и РБ готвят промени в Закона за класифицирана информация, с които се надяват да извадят на светло масоните.

Поправките предвиждат кандидатстващите за достъп да декларират в какви "тайни организации и неформални общества" членуват - от зидарските ложи до ловни дружинки, обясни пред "Преса" депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Цветанов застава пред съда заради неправомерно подслушване

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов застава на подсъдимата скамейка за трети път. За днес, 30 май, съдия Петър Гунчев насрочи п...

Прикриването на факти щяло да води до санкции. "Масонските ложи не са тайни, по цял свят те спонсорират университети, болници", възрази Володя Лозанов, Стар велик майстор на Великата ложа на старите, свободни и приети зидари на България.

Вносителите на законопроекта ще разширят обхвата на проверките, извършвани от Комисията по досиетата, и те ще станат задължителни и за средния ешелон в администрацията. Сега за принадлежност към ДС се проверяват само народни представители, министри, висши магистрати, шефове на агенции, областни управители. Отказът за допуск до класифицирана информация ще може да се обжалва в административен съд. Сега актът на ДКСИ е окончателен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика