В БСП искат Манолова или Йотова за президент? (ВИДЕО)

1261
В БСП искат Манолова или Йотова за президент? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Жена ще е фаворитът на БСП за кандидат-президент. Това сочат предварителните проучвания на нагласите сред червените при старта на общинските събрания по места, които трябва да направят своите номинации.

Сред най-често спряганите и желани от социалистите имена са тези на омбудсмана Мая Манолова, на евродепутатката Илияна Йотова, за които се говори, че самите те имат амбиции за номинацията, както и това на лидерката Корнелия Нинова, пише 24 часа.

Борисов: И утре мога да обявя кандидат-президента, но ме дразните и затова - септември

Без никакво значение за мен е кога ще са изборите за президент. Това, което ме притеснява е, че политическите партии абдикират от тези ...

Нинова обаче вече заяви, че няма да се включи в надпреварата за “Дондуков” 2. И призова от нея да се откажат и лидерите на другите две партии, с които БСП ще преговаря за обща кандидатура - Георги Първанов от АБВ и Татяна Дончева от “Движение 21”.

Омбудсманът Мая Манолова се ползва с висок рейтинг не само сред червения електорат. От “Позитано” са категорични, че ако Манолова е името, тя няма да е партиен кандидат, защото това би свило подкрепата за нея. Затова е възможно омбудсманът да бъде издигната от неправителствени организации и подкрепена от червените.

Евродепутатката Илияна Йотова също е много популярна сред социалистите. Нейното име бе спрягано и за лидер на партията, но в последния момент тя се оттегли от надпревара с Нинова.

ВИЖТЕ ВИДЕО 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика