В БСП са започнали консултации по вота на недоверие

2972
В БСП са започнали консултации по вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

Създадени са групи, които да започнат работа по мотивите на вота на недоверие към правителството. Това каза пред журналисти Михаил Миков, председател на МС на БСП, по време на заседанието на Националния съвет на партията по повод предстоящият Конгрес на БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус” .

„Започнахме консултация по вота на недоверие. Проведохме разговори с две политически групи, като очакваме и „Атака” да прояви интерес към консултациите. Уточнена беше и темата”, уточни той. Миков заяви, че темата на вота ще бъде здравеопазване, но призова да не се разбира като единствено и само свързан с скандала около ваксините. „Той е част от тази правителствена политика, която в бързи темпове унищожава здравеопазването в България, убива достъпа до здравеопазване, дори и на тези, които най-изрядно си плащат здравноосигурителните вноски”, коментира Миков.

Няма нищо драматично във вота на недоверие, смята Цветанов

Вотът на недоверие е част от парламентарната практика, която я има във всеки един парламент. Опозицията е в правото си да поиска вот на...

„Размиването на границите между лявото и дясното се превръща в постоянно налаган стереотип на политолози и социолози. Има отчетливи опити на много партии и политици да се размие класическото разграничаване между леви и десни партии. Целта е да се елиминира поставянето на политически алтернативи и да се превърне политическия процес в технология”, допълни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика