В крайна сметка Близнашки публикува декларацията си за конфликт на интереси

24840
В крайна сметка Близнашки публикува декларацията си за конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС

Декларацията за конфликт на интереси на служебния министър-председател Георги Близнашки е качена на сайта на президентството, предаде БГНЕС.

Тя е публикувана след като проверка по-рано установи, че Близнашки не е направил това. Той и четирима негови министри се възползваха от становище на Комисията за защита на личните данни от 2009 г., според което хората на публични длъжности могат да поискат декларацията им по закона за конфликт на интереси да не се публикува, ако декларират това заедно с подаването на самата декларация.

В декларацията служебният премиер заявява, че не заема друга длъжност, не упражнява търговска дейност и не е управител, търговски пълномощник, търговски представител, прокурист, синдик, ликвидатор или търговски посредник.

Близнашки е посочил също така, че членува в две неправителствени организации, чиито имена не се четат, защото са написани ръкописно.

Служебният министър-председател декларира, че не упражнява свободна професия. Той също така твърди, че не е ръководител на предизборен щаб на партия или коалиция.

Датата, в която е подадена декларацията, също трудно може да бъде разчетена – не става ясно дали е на 11 август или на 14.

Припомняме, че шестима служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат. Документите бяха публикувани в законовия 7-дневен срок от встъпването в длъжност на сайта на президентската администрация.

По закон министрите не могат да заемат друга държавна длъжност, да развиват търговска дейност, да участват в управата на неправителствени организации. Забранено е и упражняването на свободна професия освен научна и преподавателска дейност, както и упражняване на авторски права.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика