В последния момент Боршош обяви, че няма да се яви пред комисията за НДК

2927
В последния момент Боршош обяви, че няма да се яви пред комисията за НДК

Оттеглилият се засега временно изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош обяви в профила си във Facebook, че няма да присъства на започващото сега заседание на Временната анкетна комисия за НДК.

Миналата седмица комисията гласува на закрито заседание, че Боршош трябва да се яви на изслушване, като само депутатите от ГЕРБ бяха против. Боршош обаче няма да се яви на днешното заседание, защото счита, че комисията претупва казуса с НДК. Ето какво написа той в профила си във Facebook:

Депутатите изслушват Мирослав Боршош и Деница Златева за НДК

Разследваният за неправомерно разходване на средства за ремонта на Националния дворец на културата бивш негов изпълнителен директор Мир...

"Днес трябваше да взема участие в заседанието на Временната комисия в НС, свикана за установяване на факти и обстоятелства за разходване на средства, представени целево на НДК за подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС, пред която прецених да не се явя поради следните факти:

- Заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден - 25.07 вторник - което е невъзможно и несериозно заради обема от информация и документи.

- Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията.

Министърът на културата за НДК: Боршош е харчил не за основна дейност, трябват още пари

Разбира се, че правя пълна инвентаризация на НДК. Това заяви министърът на културата Боил Банов, който уточни, че "откриваме различни н...

- Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни.

В този смисъл, имам основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове. В периода, в който комисията заседаваше, настъпиха съществени промени в обстоятелствата - прокуратурата повдигна обвинение.

Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината. Въпреки това от уважение към българските институции и в частност българския парламент предоставям писмено своите аргументи по разискваните в комисията въпроси.

Боршош вече е обвиняем

Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош официално получи обвинение за нецелево разходване на отпуснатите от кабинета 17 млн. лв. в...

Вярвам, че моето изложение, ведно с прикрепените към него документи, ще бъдат подробно и безпристрастно разгледани дори и от онези, които вече изразиха мнението си".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика