Валентин Златев: Не съм участвал в разговори между Нинова и Божков

7564
Валентин Златев: Не съм участвал в разговори между Нинова и Божков
Снимка: БГНЕС

"Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам". Това заявява бизнесменът Валентин Златев "по повод инсинуации" около името му визирайки информацията от политици от ГЕРБ от преди дни.

Тогава Тома Биков заяви, че управляващитеискат създаване на парламентарна комисия,която да разследва Прехода и да отговори на въпросите - "Кой създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Божков, всичките кредитни милионери, подплатени от кадрите на ДС, защото те бяха в основата на този криминален преход".

Биков иронизира Радев: Ако иска да направим Божков главен прокурор

"Имаме информация от медиите за среща на Нинова с Васил Божков. И питаме дали това е така и какво са си говорили. Защото там има и един друг момент - през 2013 година г-н Божков не е платил нито един лев данък, а Валентин Златев също се оказва, че е бил на загуба и не е плащал данъци", разкри депутатът.„Всеки може да се опита да излъже държавата, но важното е , че са видели, че 700 – те милиона не са платени, каза той. Нужно било време една държава да се изправи срещу хората, които са архитекти на икономиката – Валентин Златев, Божков, Бобокови, Баневи, Маневи“, коментира още Биков.

Не знам за какво съм "следващият", пише Златев, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред".

Ето и цялото отворено писмо до медиите на директора на Контролния съвет и бивш изпълнителен директор на "Лукойл България":

"По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

ГЕРБ считат, че БСП първи са се притекли на помощ на Васил Божков

Днес БСП в лицето на нейния председател доказа кой е създал кредитните милионери. Днес те искат анкетна комисия по сигнала на Васил Бож...

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. "олигархия на прехода", заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3.6 милиарда долара в България.

За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони. Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високо професионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.

Нинова: Никога не съм стъпвала в офиса на Божков

Никога през живота си не съм стъпвала в офиса на Божков, очевидно казусът "Божков – Борисов" ще продължи дълго. Това каза лидерът...

С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати.

Не знам за какво съм "следващият", но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред".

В края на миналата седмица стана ясно, че Валетин Златев е извикан на разпит като свидетел по досъдебно производство на 22 юни. Не е ясно обаче какво е разследването, по което е привикан бизнесменът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика