Валери Симеонов твърди, че с Марешки и "Воля" се сближавали от година и половина

3066
Валери Симеонов твърди, че с Марешки и "Воля" се сближавали от година и половина
Снимка: БГНЕС

"Обединен провал", "политически проститутки", "прав сте само за едно - че тук няма място за политически "п", "г-н Симеонов, след като го каза това за политически "п", напусна", "вие не сте критерий за политическа мъжественост", "схеми огради, паспорти и всички други" - как така НФСБ и "Воля" стигнаха до коалиция?

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обобщи, че тези реплики били от 2019 година и били разменени заради Изборния кодекс и заради случая с майките на деца на увреждания. По думите на Симеонов, Марешки се подвел в случая с майките на деца с увреждания. А оттогава нямало никакви пререкания между НФСБ и "Воля".

"Може би над година и половина сме в диалог с "Воля" и лично с г-н Марешки. От доста време коментираме евентуално патриотично сближаване", подчерта Симеонов пред Нова телевизия. И добави, че политиката не се движи от лични закономерности, а от закономерности в партийно отношение.

Каракачанов: Не мисля, че Валери Симеонов е планирал предварително коалицията с Марешки

"Не мога да кажа, доколкото познавам Валери Симеонов, той не е човек, който предварително го е гласил. В края на краищата това е тяхно ...

Симеонов каза, че си личало и от законодателните инициативи - например НФСБ за забрана на енфие, "Воля" за електронните цигари.

Да - така лидерът на НФСБ потвърди, че се е подготвял за разширение на "Обединени патриоти" - вместо "Атака" да дойде "Воля". Но решението на ВМРО да развали "Обединени патриоти" ускорило процеса.

Не е ясно - всичко е въпрос на съгласуване, коментира Симеонов дали се търси отсега нова управленска коалиция, с ГЕРБ. По думите му, примерът е "Воля" - подкрепяла повечето управленски инициативи, но не влязла в управлението. И уточни, че не може да отговори нито положително, нито отрицателно дали ще се коалират с ГЕРБ. "Не знам ГЕРБ с каква програма ще излязат - ние също имаме малки корекции в програмите. Ако съвпаднат, ще ги подкрепим - ако не, няма", каза Симеонов.

На въпрос дали коалицията между НФСБ и "Воля" се прави за да имат шанс Симеонов и Марешки отново да влязат в парламента, отговорът беше, че става въпрос за координирани недоброжелателни коментари. В крайна сметка, не сме се обединили с ДПС, реагира той и отрече, че НФСБ и "Воля" са с коренно противоположни позиции. Попитан конкретно за членството ни в НАТО, Симеонов отвърна, че в програмата на "Воля" има стратегическо партньорство със САЩ. "Ще доизчистим някои разминавания, които имаме", добави лидерът на НФСБ, но видя съвпадение от 90-95% в програмите.

Издателят на ПИК: Иска ми се в ГЕРБ да има повече хора като Марешки и Симеонов

Коалирането на НФСБ и Воля е разумно. Валери Симеонов и Веселин Марешки се държат достойно в последните месеци, недвусмислено изразяват...

На въпрос може ли други да влязат в коалицията, Симеонов не изключи тази опция. Но за партия "Възраждане" лидерът на НФСБ заяви, че не може да има сътрудничество - били проруска партия. Можело обаче с партия КОД, на Петър Москов.

"Докато нямам яснота какъв е случаят, не мога да коментирам - не е редно. Не може всички да сме големите съдници", заяви Симеонов по адрес с казуса с имота в Морската градина, свързван с Веселин Марешки. Симеонов обяви и, че за 4 години никоя от двете партии не била обвинявана в корупция.

За финал Симеонов каза, че не може да се включи в обещанието на Марешки да дава по 5000 лева за неизпълнено обещание за държавни бензиностанции, защото мащабът на бизнеса му е несравним с този на Марешки.

Още: Тома Биков не изключи коалиция между ГЕРБ, НФСБ и партия "Воля" за следващия кабинет (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика