Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ваня Григорова: Не разбирам защо ГЕРБ не подкрепиха Борис Бонев, след като с отвращение подкрепиха Васил Терзиев

01 декември 2023, 23:00 часа • 4435 прочитания

"Днес на моето място можеше да седи председател на Столичния общински съвет, ако ПП-ДБ-СС бяха осъзнали, че електоралната им тежест не им позволява да сложат ръка на цялата власт в столицата, както и на национално ниво". Това коментира в "Панорама" по БНТ общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова.

Председателят на СОС е пръв между равни и ПП-ДБ-СС са имали възможност да подкрепят или кандидата на БСП Диана Тонова или кандидата на "Възраждане", за да "благодарят на Костадин Костадинов", каза още Григорова. Тя смята, че именно с негово съдействие Васил Терзиев е избран за кмет на София на балотажа.

Още: Отложиха делото на Григорова срещу избора на Терзиев за кмет на София

"Не разбирам и защо представителите на ГЕРБ не подкрепиха г-н Бонев, след като с отвращение подкрепиха г-н Терзиев, преглътнаха го. Можеха да преглътнат и г-н Бонев в името на това да се деблокира СОС", каза Григорова.

Разговори за приоритетите за София

Компромис не трябва да има с принципите, затова настоявахме за по-широки и детайлни разговори за приоритетите пред София, посочи Ваня Григорова. Тя силно се надява преди следващия четвъртък и новия опит за избор на председател да се направят няколко кръга преговори и да се постигне съгласие между групите в СОС.

Още: Григорова: В СОС трябва ролите да бъдат разпределени справедливо

"Неслучайно срещата ни с Васил Терзиев в неделя се проточи, започнахме да говорим в детайли – за транспорта, за "Топлофикация". Именно затова тези разговори трябваше да започнат да се водят веднага, но вместо това кметът първо изпрати покана до лидерите на политическите партии. Но ние сме коалиция - при нас няма един лидер", уточни тя.

Ситуацията със снега

Определено има несправяне със снегопочистването, но при положение, че тези хора управляват от две седмици, няма как да ги натоварим с отговорността за това, че не успяха да се справят, коментира още Григорова.

"Клоните продължават да стоят на улиците, защото виждаме последствията от водената десетилетия политика на разграждане. Нямаме силно общинско предприятие, което да може да организира цялостната работа", каза тя.

„Докато дишам – боря се“

Ваня Григорова не отговори конкретно на въпроса дали се цели към партийно лидерство вляво. Посочи, че в момента е концентрирана в работата си в общинския съвет, като днес дори звъняла на Васил Терзиев по синдикален проблем, но той нито вдигнал телефона си, нито отговорил на съобщението.

Още: Ваня Григорова: Търси се нова сглобка в Столична община

"Ако не иска да си говорим в неговия кабинет, ще си говорим публично. Имаше една популярна реплика: "Докато дишам - надявам се" - е, аз докато дишам - боря се", каза тя.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес