Вежди Рашидов: Не вярвам, че днес Бойко Борисов ми е приятел, вече няма нужда да ми се обажда

15196
Вежди Рашидов: Не вярвам, че днес Бойко Борисов ми е приятел, вече няма нужда да ми се обажда
Снимка: БГНЕС

"Отидох в политиката като идеалист, но през 2009 г. това беше един друг ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда депутат, защото Борисов ме попита искам ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат". Това заяви пред БНТ бившият депутат Вежди Рашидов.

"Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав", каза още той. 

Още: Вежди Рашидов се отказва да бъде депутат

"Няма нужда да ми се обажда вече. Мъжете се обаждат. Аз бих се обадил. Но да е жив и здрав. Американското посолство щом е казало аз ще се оттегля. Не може, нас ни управляват нашите приятели от Америка. Когато бях министър при мен дойде американската посланичка и аз тогава си позволих да й кажа, че "Америка за България" прави такава политика, че разделя българското общество на две и ако всички си заравяте главата и само аз го виждам - много зле. Вече няма да вдигна телефона, няма да се върна, срокът за обаждания мина. Има една човешка болка от предателството. Ако случаен човек те обиди, подминаваш го и го забравяш. Но приятелството е години инвестиция, любов, вяра, доверие, лоялност - всички човешки добродетелни качества. Да те предаде приятел, на който си бил предан до дупка, е болезнено", каза още Вежди Рашидов.

Още: Тома Биков оглави комисията по култура след скандала и оставката на Рашидов

"Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, дори преживях куп унижения в самата политика. Не знам как ги изтърпях. Аз работя с истината. А свободата е всичко онова, което можеш да кажеш, да мислиш образно, чувствено, честно и искрено. Тази истина в политиката ми липсваше. Но исках нещо да оставя. Аз съм идеалист - глупак и съм труден за контролиране. Хората там идват страхливи", каза Вежди Рашидов.

По повод скандалната реплика на Рашидов, направена в пленарната зала в почивката, но при включени микрофони: Всички (нецензурна дума) се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани, той заяви, че не съжалява за думите си.

Още: След грозните реплики: Вежди Рашидов официално не е депутат

"Ние си скриваме главите зад думите, които нямат друго определение за хора, които за облаги и за интереси правят секс. Не съжалявам за думите си, защото това е истината. Ще поема за истината всичко и се оттеглих отвсякъде. Нашият народ иска някой да му дрънка глупости и е щастлив. А истината? Истината не можеш да я държиш в рамки", допълни той. 

"В ателието се чувствам в свои води. Целият ми живот е ателие. То е като риболова - то е онова нещо, което като хвърлиш въдицата, вторачваш се в една тапа, нито знаеш какво има под или над водата. Мозъкът ти спира да мисли цифри, хора, адреси, телефони. Компютърът си почива. Като вляза тук и спирам да мисля за друго, а след това чувствам хубава умора", каза още Вежди Рашидов.

Още: ЦИК обяви кой заема мястото на Вежди Рашидов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика