Вигенин за статуса на Ерменков: Няма нужда от крайности

1636
Вигенин за статуса на Ерменков: Няма нужда от крайности
Снимка: БГНЕС

Виждаме, че статусите понякога стават новини. Трябва да ползваме по-умерен език, но в крайна сметка това е мнението на господин Ерменков. Мисля, че няма нужда от крайности. Това заяви бившият външен министър и секретар на БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНТ по повод Facebook публикация на депутата от Левицата Таско Ерменков във връзка с изборите в Русия.

Припомняме, че Ерменков написа на 18 март следното:

"Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти!"

Вигенин: БСП е в сложен период, но няма да се разпаднем

БСП преминава през сложен период, но не трябва да очаквате, че ще се разпаднем. Това заяви пред bTV депутатът от БСП и бивш външен мини...

Отношенията Русия-България

По думите на Вигенин ние не сме спрели да се делим на русофили или русофоби. Ние трябва да гледаме преди всичко през призмата на българския интерес. Ние няма как да не се чувстваме част от нашето семейство, от Европейския съюз. Но отново станахме свидетели на изострянето на отношенията, което е напълно излишно, отбеляза Кристиан Вигенин.

Той коментира и напрежението около случая "Скрипал". До този момент няма никакви твърди доказателства, че действително Русия стои зад отравянето на Скрипал и дъщеря му. Ние не сме длъжни в същата степен да подкрепяме позицията на Великобритания, докато няма твърди доказателства. Подобни оценки на фона на липсата на доказателства не мисля, че е разумен подход, към който ние трябва безкритично да се присъединяваме, категоричен бе Вигенин.

БСП иска справка за средствата, похарчени за Европредседателството ни

В рамките на тези шест месеца ние ще имаме шест важни събития в парламента, които са фокусирани върху приоритетите на Българското предс...

Никой няма да се сърди на България, ако има по-специални отношения с Руската федерация. Не смятам, че Русия целенасочено се опитва да създава настроения срещу себе си в България. Ние трябва да градим отношения с Русия такава, каквато е. Не е в интерес нито на България, нито на Русия да си говорим по този начин, отбеляза Вигенин.

Срещата ЕС-Турция във Варна

Не мисля, че Ердоган извива ръцете на Европа. Турция няма особено големи възможности да влияе на решенията на ЕС. Факт е, че Турция изпълнява своите ангажименти под контрола на мигрантските потоци, коментира Вигенин.

Срещата във Варна може да се превърне в един от основните успехи на българското председателство на Съвета на ЕС. Ако на срещата във Варна се тръгне в нормализиране на отношенията, България не трябва да бъде просто територия, а адекватно да поставя и своите интереси. Ролята на политическите лидери е да успокояват нещата, категоричен бе бившият външен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика