X
 
 

Визита на Симеонов в Нагорни Карабах провокира Азербайджан

8246 11
Визита на Симеонов в Нагорни Карабах провокира Азербайджан
Снимка: БГНЕС
Българските депутати Валери Симеонов и Йордан Апостолов посетиха окупираната територия на Азербайджан и проведоха среща там с представители на т.нар. „режим“. Това посещение обаче се оказа, че е в пряко нарушение на международното право. Мотив за твърдението е, че режимът в Нагорни Карабах не се признава от нито една държава в света.

За нарушението е сигнализирал пред азербайджанското електронно издание "Trend" депутатът от управляващата партия в страната - „Нов Азербайджан“ - Елман Несиров, пише 3e-news.net. Според него, подобни действия на депутати от страна-членка на НАТО и Европейския съюз, каквато е България, са недопустими и може да се оценят като "опит за легитимиране на самопровъзгласилия се „режим“.

Азербайджан унищожи арменска ПРО в Нагорни Карабах

Азербайджан унищожи система за противовъздушна отбрана на Армения в спорните територии на Нагорни Карабах, съобщиха държавни представ...

Несиров коментира също, че подобни постъпки са в противоречие с идеите, целите и поетите ангажименти от държавите, членуващи в двете организации. Той посочи, че дори срещата им в зоната да е определена, като индивидуална или да се счита, че е по лична работа също не е приемлива. По думите на Несиров и друг път той е ставал свидетел на аналогични посещения в Нагорни Карабах от високопоставени представители на различни държави. И често се е случвало да чува оправдания, че визитата е частна и "уж не съвпада с официалната позиция на страната". Но според него, този подход е "фундаментално погрешен.

Елман Несиров подчертава, че по време на посещението си в Нагорни Карабах двамата народни представители от България са водили преговори с мними „говорители“ на т.нар. „парламент“. Според депутата това е един вид нерегламентирана стратегия, която цели легитимиране на сепаратисткия „режим“. Несиров предупреди, че при такива ситуации обичайното, което предприема Министерство на външните работи на Азербайджан е да обяви нарушителите за „персона нон - грата“ и да ги добави към списък с „нежелани лица“.

Според азербайджанския депутат това поведение на Валери Симеонов и Йордан Апостолов поставя под съмнение отношенията между България и Азербайджан, които към този момент са в доста развита фаза. В тази връзка, Елман Несиров припомни, че освен всичко, българската държава е и един от основните партньори по проекта Южен газов коридор. В заключение депутатът бе категоричен, че на постъпката на двамата народни представители от България ще бъде дадена "необходимата правна оценка“.

Посещението на Симеонов стана в момент, в който премиерът Бойко Борисов беше в Туркменистан и на всеослушание обяви, че България поддържа добри връзки с всички страни в региона. Какво каза Борисов по газовите въпроси - научете в този материал!

Азербайджан може да даде на Нагорни Карабах статут на автономна република

Компромис за уреждането на проблема в Нагорни Карабах е възможен и регионът може да стане автономна република, заяви президентът на А...

Actualno.com

Етикети:

 • Джендър до джендър майно ле надува дудуци 8 Джендър до джендър майно ле надува дудуци преди 6 месеца Профил на трол?
  Валерката успешно се конкурира с пИдал бОКУ за Републикански Пеерас!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Циганина Валерката е доказан Главанак, но е далавераджия (М.Търново), верен гъзомийник на една миризлива Тиква .
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Тоя мангал кво дири там...деееба и идиота му дееееба
 • Октомври 5 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Сещам се колко бурно арменските хулигани в Ереван освиркаха Българският химн по време на официален мач между Армения и България. Разбира се в този позорен акт не може да се търси никаква вина на Народа на Армения , но някак си може да открехне малко светлина на настроенията. И това е и необяснимо. Та България даде дом на хиляди Арменски бежанци/ки подгонени от кърватата Протофашистка Османия.
 • Октомври 5.1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Днес например музикално/равлекателният жанър промиващ мозъците и развалящ добрите нрави на Младежта на Р.България в полза на BABYLON се ръководи от арменци, като халваждан и да не продължавам.. Твърдо трябва да се ръководим от Историческата истина , че Арцах е Арменска земя окупирана от Азърбейджан или подарена от СССР . Това е Историческата истина.
  : 1 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  За азери става въпрос, не за арменци! А и "трапезните патриоти" не за първи път ни излагат!
  : 3 !
 • Анонимен 5.3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Не , не за азери , а за арменци в Ереван. Футболни хулигани. Не това е излагация обаче също. Излагация е признаването на криминалната структура/ Косово/, търпенето на криминалните концесии , покупката на онова старо желязо ф16 и то за след /100/ години , но ПЛАЩАНЕ ВЕДНАГА. Та има и още десетки/стотици излагации.
  : 3 !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 4 ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 месеца Профил на трол?
  "Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/ Българите сме най-старият народ в Европа и сме оцеляли хилядолетия защото сме по-мъдри от мъдрата змия, по-хитри от хитрата лисица и по-смели от лъвове!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Na vsichki im e iasno che otivat tam da provejdat amerikanska politika,a ne zaradi Bulgaria.Borisov e natisnat ot amerikantsite I zatova prashta teia dvamata idioti tam.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Хайде , хайде . няма ли кой да му прекара през врата.... Направо при прасетата го пращайте този позор за българския народ . или той свиснко не ядял и за това не го засягало ....
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Гюзмета, гюзмета, Тикви и Цигани се юрнаха по гюзмета ! Глупав Ганю плаща сметката .
Нагоре