X
 
 

Борисов: Можем да захраним газовия хъб „Балкан“ само с помощта на Русия

6278 11
Борисов: Можем да захраним газовия хъб „Балкан“ само с помощта на Русия
Снимка: Правителствена пресслужба
"Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери", заяви министър-председателят на България - Бойко Борисов по време на посещението си в азиатската държава. Премиерът присъства на откриването на Международната каспийската изложба за иновативни технологии в "Туркменбаши". "Навлизат български компании. Има вече и подписани договори. Мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес", изтъкна Борисов.

Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. По думите му, голям интерес се проявява към машиностроенето у нас. Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища и "най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб „Балкан“. Според българския премиер, това може да стане само съвместно с руската страна. "Целта е нашият газов хъб „Балкан“ да намерим. И утре на срещата с Медведев това ще говорим - тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, обяви Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Туркменистан

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Туркменистан, където през следващите два дни ще участва в Първия каспийски икономическ...

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан. Експозицията е разположена в района на морското пристанище „Туркменбаши” и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение „Туркмен Сахра 2019“, което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

Българската страна е готова да окаже подкрепа на туркменистански фирми, които желаят да инвестират в България в сектори, в които имаме традиционни предимства и такива, които осигуряват висока добавена стойност и повишена конкурентоспособност на икономиката. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на откриването на Българо- туркменистански бизнес форум. Икономическият министър е част от официалната делегация, начело на която е премиерът Бойко Борисов в Туркменистан, за участие в Първия каспийски икономически форум.

"Българската страна е готова да окаже подкрепа на туркменистански фирми, които желаят да инвестират в България в сектори, в които имаме традиционни предимства и такива, които осигуряват висока добавена стойност и повишена конкурентоспособност на икономиката." Това заяви и министърът на икономиката Емил Караниколов на откриването на българо-туркменистанския бизнес форум. Икономическият министър също е част от официалната делегация в Туркменистан.

"Газпром" възобнови вноса на газ от Туркменистан

Руският "Газпром" възобнови вноса на газ от Туркменистан, който спря преди три години, според държавната енергийна компания на Туркмени...

Българската страна ще представи пред домакините възможностите за инвестиции у нас и конкурентните ни предимства, в рамките на кръгла маса и двустранни бизнес срещи. Караниколов подчерта, че посещението в Туркменистан цели да засили диалога и да активизира търговско-икономическите отношения между двете страни. Той изрази готовност да подкрепи всяка конкретна бизнес инициатива, под формата на обмен на бизнес посещения и делегации, провеждане на бизнес форуми, с цел да се помогне на фирмите от двете страни по-добре да опознаят съществуващите възможности за ръст във взаимната ни търговия.

Утре министър Караниколов ще проведе двустранна работна среща с министъра на финансите и икономиката на Туркменистан Батир Базаров.

Actualno.com

Етикети:

 • борисов е на къса руска каишка 7 борисов е на къса руска каишка преди 6 месеца Профил на трол?
  Не случайно Европейската Инвестиционна Банка отказа да даде вече уговорен заем за интерконектора Гърция – България, докато шеф на основния акционер в компанията е човек свързан с ДПС. Аргументацията е категорична – персонален риск - назначилите го последната им грижа е интерконектора – ако не стане, още по-добре за русия - не става дума само за новия шеф на БЕХ, а и за друг „герой“ от Мул виж още ›› тигруповите времена на Орешарски – Иван Йончев, който го замества начело на НЕК - контролът на Доган, Пеевски и Ковачки е тотален.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  една мутра комунист баламосва, че България може да инвестира в Туркменистан ?! Боже, пази България
 • милиционер и 3 мандата премиер си милиционер на служба на матушката им 5 милиционер и 3 мандата премиер си милиционер на служба на матушката им преди 6 месеца Профил на трол?
  Запалване и последваща експлозия са станали в близост до Северодвинск по време на ракетно изпитание от морска платформа, обяснява отделът за комуникации на държавната корпорация „Росатом“ пред TACC: “Ракетните изпитания бяха проведени на морската платформа. След приключването на изпитанията се запали ракетното гориво, последвано от детонация. След експлозията няколко служители бяха изхвърлени в виж още ›› морето и имаше надежда да бъдат открити живи. Търсенето продължи, докато имаше надежда за оцелели. Едва след това беше обявена смъртта на петима служители на „Росатом“, които бяха ангажирани в работа, свързана с радиоизотопния източник на енергия, който беше част от ракетата “. Никакъв конвенционален взрив – “запалило се” било ракетното гориво, което било “радиоизотопен източник на енергия”, който пък бил “част от ракетата”… Дето се вика “високонАучно” като за мужици.
 • СИК Академик - доктор Шланг-оф 4 СИК Академик - доктор Шланг-оф преди 6 месеца Профил на трол?
  Мафиот-чиев, мобилизирай всички Тиквеници, Суджуци и Салами да си изпускат газовете в твоя ПЪБ , та да го напълнят !
 • Деликарабоздуганлийски 3 Деликарабоздуганлийски преди 6 месеца Профил на трол?
  Абе , Борисов , чудя се каква е разликата между теб и резидент Фатмака ? Впрочем , чудех се , сега вече не !
 • ciklop50 3.1 ciklop50 преди 6 месеца Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) ! Дядката Циклоп - психара .
  : 6 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ами , че нали ти, 3.1 , си Циклопа , бе , кретен ! Подписваш се като такъв ! Правилно , такъв си., идиот.....
  : 1 !
 • ciklop50 3.3 ciklop50 преди 6 месеца Профил на трол?
  3. и 3.2 Циклопа, на този психо-темерутин му е време да си смени черепа ! Циклопе, тъп си за чудо и приказ . Дядката Циклоп - психара .
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Е то е ясно
 • Sony 1 Sony преди 6 месеца Профил на трол?
  Туркменистан е ... голяма сила в автомобилопроизводството ... А с аудио и видеотехниката си - слага всички в джоба си ...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  От Турк-Местан Боцко щял да внася пясък, необходим за световния ХЪБ, напълнен с пръдни !
  : 0 !