Валери Симеонов не вижда проблем, че изтекли милиони ЕГН-та, но машините за гласуване са проблем

5372
Валери Симеонов не вижда проблем, че изтекли милиони ЕГН-та, но машините за гласуване са проблем
Снимка: БГНЕС

Защо трябва да очакваме, че България ще има най-сигурните системи по света? България не е по-различна от Европа, от света. Така лидерът на НФСБ и народен представител Валери Симеонов коментира темата какво ни е технологичното състояние като държава в светлината на хакерската атака срещу НАП.

Попитан моментално дали това означава, че трябва да си останем на хартия и да не въвеждаме нови технологии, да не правим електронно правителство, бившият вицепремиер отрече. Но когато му беше зададен въпросът защо тогава отиваме на забрана на машинното гласуване, той отвърна, че едно било да се извадят ЕГН-тата на някои хора, а друго било да се компроментира изборен процес. Симеонов каза в ефира на Нова телевизия ЕГН-то си и попита: "Какво като се знае ЕГН-то на някой? Айде да видим какво ще ми направят".

Управляващите "опраскаха" машинния вот, след 3 дни ще го довършат

Парламентът очаквано отмени машинното гласуване за местни и парламентарни избори на първо четене и съкрати до едва 3 дни срока до оконч...

Лидерът на НФСБ попита и какво толкова, ако нечия данъчна декларация изтече публично, но не обясни например ако някой е декларирал повече пари и бъде обявено това публично дали няма да стане обект на рекет. Вместо това Симеонов почна да дава примери как се дава ЕГН в различни случаи – дори като се подписваш да не се застроява градинка.

Същевременно Симеонов обвини ГЕРБ, че много бързали с последните промени в Изборния кодекс от тази зима и заради това се стигнало до казуса с машинното гласуване. Не можело и да се гарантира обективността на техниците, които поддържат машините. Симеонов използва думата "глупост" по адрес на машинното гласуване и го приравни с електронното гласуване, като обяви, че НФСБ е твърдо против от години против тези видове гласувания.

Винаги казвам, когато нещо не ми харесва – не ми харесва, че Борисов се бърка постоянно в работата на парламента, на принципа "проба-грешка", подчерта Валери Симеонов. Но предвид различията с ВМРО за ветото на президента относно даренията за партиите, Симеонов обясни, че щяло да има разговори и не бива да се бърза, като президентското вето щяло да бъде отхвърлено.

Единствената причина да бъде освободен Волен Сидеров от председателското място начело на парламентарната група на "Обединени патриоти" е, че не си върши работата. Той не съгласуваше разликите в коалицията ни, обясни Симеонов, който повтори за пореден път – Волен Сидеров присъствал само в 4% от случаите, когато трябвало в Народното събрание. "Мисля, че г-н Сидеров трябва да е благодарен, че го освободихме от дейност, която явно не е по силите му", иронизира Симеонов, като добави, че може би Сидеров си имал причини да не може да работи тази работа – например има по-важни задължения.

Арестуван е заподозрян за хакерската атака срещу НАП

Имаме заподозрян, той беше задържан вчера следобед. Това заяви ръководителят на "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев във връзка...

За финал Симеонов обобщи развитието на туристическия бизнес така - че българите искали за един сезон да станат много по-богати от германците, като цитира мнението на свои познати германци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика