X
 
 

Четири медала за България от Международна олимпиада по информатика в Азербайджан

1345 0
photo of Четири медала за България от Международна олимпиада по информатика в Азербайджан
Снимка: МОН
С четири медала се завръща българският отбор от Международната олимпиада по информатика. Учениците си заслужиха един златен, два сребърни и един бронзов. Олимпиадата се проведе в Баку, Азербайджан. Златният медал е на 12-класника Радослав Димитров. Той е ученик в МГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив. Сребърни медалисти станаха Александър Кръстев - също 12-ти клас, но във варненската МГ "Д-р Петър Берон", и Мартин Копчев - ученик в 9-ти клас на ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", Габрово. 10-класникът Виктор Кожухаров, възпитаник на МГ "Баба Тонка" в Русе си заслужи бронзов медал.

Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и Антон Шиков от Ямбол. В олимпиадата участваха над 300 ученици от близо 90 държави. България се нарежда на 10-то място по точки и по медали. Това е най-доброто ни постижение по медали от последните 5 г., казват от Министерството на образованието и науката. От там уточняват, че страната ни запазва 5-то място в света по медали в класирането за всичките олимпиади. Участието на нашите математици става с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Кулинарна олимпиада за ученици започва в Русе

Русе ще е първи домакин на откриващата се на 5 юни, от 14 часа в Мол Русе Ученическа кулинарна олимпиада по инициатива на неправителств...

Отборът се връща в България днес (11.08.19 г.) в 20:45 ч., като ще пристигне на летище София (Терминал 2) с полет от Истанбул.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...