ВМРО иска заличаване и на ДОСТ

1900
ВМРО иска заличаване и на ДОСТ
Снимка: БГНЕС

ВМРО приветства заличаването на фондация „Бату платформ“, но смята, че самата "противоконституционна партия ДОСТ" подлежи на заличаване. ВМРО напомня, че партии на етническа и верска основа са забранени от Конституцията.

Вчера фондация „Бату платформ“ беше заличена от съда заради незаконно финансиране на кампанията на ДОСТ на парламентарните избори, раздавайки хранителни продукти. Решението на съда не подлежи на обжалване.

Карадайъ: Подведените бихме приели обратно в ДПС, лицемерните паразити - не

По традиция на 26 декември в кирковското село Могиляне и в Момчилград се състояха възпоменателни митинги за жертвите на т.нар. &bdquo...

"Партия ДОСТ в годините се доказа като оръдие на новите османски амбиции на турското ръководство. Тези амбиции проличаха и в последните изказвания на Ердоган. Преди дни той отново направи намек за протегната ръка към населението от Кърджали и региона и към всички, които по душа се чувстват турци", заявяват от ВМРО.

"Припомняме, че именно ние - Обединените патриоти, дни преди парламентарните избори миналата година на два пъти блокирахме границата с Турция и успяхме да спрем изборните туристи. Именно ние в миналия парламент извоювахме да бъде ограничен броят на секциите в Турция, за да спрем бруталната намеса на южната ни съседка в българската вътрешна политика.

Именно ние, Патриотите от ВМРО, подадохме и сигнал до прокуратурата партия ДОСТ да не бъде регистрирана. А когато това не се случи, алармирахме и за фондацията, която по напълно нерегламентиран начин подкрепи предизборната кампания на антибългарската партия", припомнят от партията.

От ВМРО прилагат и хронология на скандала:

"Свобода и достойнство" на Орхан Исмаилов се отдели от ДОСТ

Напусналата Реформаторския блок Народна партия "Свобода и достойнство" с лидер Орхан Исмаилов, която се коалира предизборно с ДОСТ, веч...

През март 2017 г. по сметките на „Бату платформ“ са получени 100 000 евро от турската банка Turkkiye Vakiflar Bankasi без данни за субекта на преведената сума. Сдружението е използвало парите, за да закупи хранителни продукти - захар, брашно, ориз, макарони и др., които са разпределени в пакети с индивидуална стойност по 30 лв.

Държавното обвинение твърдеше, че пакетите са раздавани безплатно на български граждани - мюсюлмани, „за да бъдат мотивирани да гласуват за ДОСТ на парламентарните избори“. Партията на Лютви Местан не успя да събере нужните гласове, за да влезе в 44-ото Народно събрание.

Получаването на парични средства от анонимен източник в чужда държава и финансирането с тях на предизборна агитация е в нарушение на Изборния кодекс, както и на текста от Конституцията, който забранява на сдруженията да извършват политическа дейност, присъща само на партиите.

От ВМРО напомнят, че предстои сериозна дейност по разчистване на чуждите влияния от мюсюлманското изповедание у нас. Това пряко засяга националната сигурност, както и цивилизационната принадлежност на българските граждани към евроатлантическите структури и ценности, смятат още те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика